Brugge met kinderen: Beja gie (’t is NU de moment)

Brugge met kinderen bezoeken. kindvriendelijke adresjes

Dan woon je op amper 30 minuten van één van de mooiste steden die Europa telt, en nam je nooit echt de moeite om het in al z’n glorie te ontdekken. Dat Brugge met z’n karaktervolle steegjes, prachtige waterlopen, trapgevels en typische architectuur veel te bieden had, was me nochtans niet onbekend. Brugge staat bij veel reizigers hoog op de bucketlist en men komt van ver om al dat schoons waar te nemen. Dan is’t op z’n minst een schande de noemen dat m’n kennis over Brugge zich beperkt tot de winkelstraat.

Al kwam daar afgelopen weekend verandering in. In tijden van corona, staycation en #supportyourlocal leek het ons ideaal Brugge met kinderen te ontdekken. ‘T is uitzonderlijk te noemen, een voorrecht eigenlijk, om een toeristische trekpleister als Brugge is deze uiterst rustige omstandigheden te mogen bezoeken. Neem het van mij aan: al wie Brugge met kinderen, in koppel of alleen wilt ontdekken, ‘tis NU de moment. Rustiger dan dit gaat het niet worden.

Familiekamer in het centrum 

Overnachten deden we in een familiekamer bij Monsieur Maurice. We kozen bewust een klein charmant hotel in het Brugse centrum zodat we van daaruit gemakkelijk te voet de hele stad konden ontdekken.

hotel in brugge met kinderen

Food 

Brugge is een waar walhalla voor foodies! Ik heb een zwak voor hippe food adresjes, maar kies als moeder tegelijk voor een plek waar m’n kinderen welkom zijn en meer aangeboden krijgen dan een bord droge spaghetti of nuggets. Gelukkig stelde Brugge hierin absoluut niet teleur.  

1.     De Republiek

Je weet dat je goed zit als je eetadresje tjokkevol locals zit. De Republiek is zo’n plek. Reserveren is er absoluut noodzakelijk, zelfs in Corona-tijden. Zowel qua sfeer als eten dikke 10/10. Neem zeker een cheesy bowl bread bij je aperitief. Een krokant broodje gevuld met gesmolten camembert. En doppen maar!

2.     De Halve maan

Midden in het historische centrum van Brugge vind je brouwerij De Halve Maan. Ze brouwen er o.a. de bekende biertjes Brugse Zot en Straffe Henrik. De brouwerij is met een gids te bezoeken, maar je kan er ook als passant stoppen voor een teusje (vers en ongefilterd van den tap) of maaltijd op het terras. Voor €24 heb je er een 2 gangenmenu. (Sidenote maar absoluut ’t vermelden waard: lang geleden dat’k zo een smakelijke frieten gegeten heb op restaurant.)

kindvriendelijk horeca in brugge

3.     That’s Toast 

Je zoekt een plek om tussen ’t shoppen wat bij te tanken? That’s Toast is blijkbaar the place to be! Heerlijk gezonde dikke sneden bruin brood met toppings als avocado, gerookte zalm en een spiegeleitje, of alles tezaam. Maar ook een kaart vol verse sapjes die ter plaatse met de slow juicer bereid worden. Wil je er lunchen? Kom vroeg genoeg! De plek neemt geen reserveringen en zit snel vol.

4.     Da Vinci

Elke stad heeft zo één plek waar ze van ver afzakken voor de beste ijsjes. Meestal is het kraam te herkennen aan de lange rij wachtenden. Veelal niet het meest hippe en moderne winkeltje, maar ontegensprekelijk the best in town. In Brugge is dat Gelateria Da Vinci. 40 smaken, stuk voor stuk huisgemaakt, en helemaal niet duur! Ben je niet zeker of een bolletje groene appel jouw ding is? Vraag gerust een proevertje!

To do's in Brugge met kinderen

Genoeg gegeten, tijd om Brugge met kinderen te ontdekken

Vanop het water, du’h 

Wie Brugge wil ontdekken, doet dat het best vanop het water. Hypertoeristisch, maar eerlijk waar: de moeite! Een gids neemt je met z’n bootje mee en brengt je via de Brugse waterlopen tot bij mooiste plekken van de stad zien. Niet enkel voor de kinderen, maar ook voor ons een hele belevenis. Je leert ook best veel bij over de rijke geschiedenis van Brugge. Na onze rondvaart wisten we meteen welke gebouwen en wijken we absoluut wouden bezichtigen.

Vanop de fiets

Brugge an sich is niet groot en perfect te voet te doen. Al laat de fiets je toe om op kortere tijd meer van de stad te zien. De volkswijken in het oh zo rustige Sint-Annakwartier bijvoorbeeld, of een fietstochtje langs Begijnenvest om zo in het Minnewaterpark uit te komen.

Er zijn verschillende plekken in Brugge waar je fietsen kan huren. Wij huurden bij ’T Koffieboontje, vlakbij het Belfort. Prijs/kwaliteit zeker oké voor het volwassen aanbod, maar de kinderfietsen vond ik niet oké. Zowel de fiets van Jules als Alixe had geen deftige rem. Iets wat me op z’n minst een basisattribuut lijkt. Bovendien was er geen fietshelm voorhanden en deze #teamhelm mama was niet 100% op haar gemak. Kasseien, een fiets zonder remmen en een kind zonder helm. What could possibly go wrong?

Laat de wagen buiten ’t centrum. Danke.

In vergelijking met Gent is het stadscentrum van Brugge goed bereikbaar met de wagen. Op veel plaatsen kan je nog (betalend) parkeren voor de deur of in de straat, maar doe jezelf en je medemens een plezier en laat je wagen achter in één van de vele ondergrondse parkings aan de rand, en zet je tocht naar het centrum te voet verder. Parking ’T Zand is bijvoorbeeld een ondergrondse parking die pal in de winkelstraat uitkomt.

Brugge met kinderen bezoeken. kindvriendelijke adresjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.