Wat geef je een negenjarige cadeau? Awel.

gouden gegraveerd ambandje - cadeau lentefeest of communie

Oh boy, het is niet altijd gemakkelijk om het perfecte cadeau te vinden voor een negenjarige. Tegenwoordig lijken kinderen te verdrinken in een zee van gadgets en trends die komen en gaan. Kortom, brol. Maar er is één geschenk dat ik wist dat mijn dochter voor altijd zou koesteren – een gouden gegraveerd armbandje. Iets met ‘diamonds are a girl’s best friend’ en ‘teach them young’, weetwel.

Dit verhaal begint eigenlijk zo’n 6 jaar geleden. We gaven Alixe kort na haar 2de verjaardag een gouden armbandje met haar naam en geboortedatum erop gegraveerd. Het was een kostbaar aandenken, een cadeau voor het leven. Bon, je hoort me al komen. Het armbandje ging verloren bij onze verhuis 5 jaar geleden en dat zorgde voor groot verdriet. Niet zozeer bij de dochter. Zij had geen benul van de waarde (letterlijk en figuurlijk) van het armbandje. Voor dit moedertje, daarentegen, was het verlies een grote teleurstelling.

We besloten om te wachten tot het meisje wat ouder was voordat we haar opnieuw zo’n kostbaar geschenk zouden geven.

gouden gegraveerd ambandje - cadeau lentefeest of communie

En zo geschiedde. Toen Alixe deze zomer negen werd, kreeg ze opnieuw een gouden gegraveerd armbandje en bijpassende gouden oorbelletjes cadeau. Al hebben we dit keer wel enkele maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het armbandje niet opnieuw verloren zou gaan. Zo mag ze het armbandje bijvoorbeeld niet uitdoen. Ze slaapt, doucht, sport en zwemt ermee. We kozen dus bewust voor een juweeltje van Olivia for Kids dat ondanks het permanent dragen geen kwaliteit verliest.

Dus, ja, het is misschien niet evident om het perfecte cadeau te vinden voor een negenjarige, maar voor mijn dochter was het gouden gegraveerde armbandje een schot in de roos. Het is een persoonlijk geschenk dat nog vele jaren dicht bij haar blijft. En dat is iets wat geen enkel gadget of trend kan evenaren.

gouden gegraveerd ambandje - cadeau lentefeest of communie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.