Weekendje weg in Pepinster: Château de Mazures

Vakantiehuisje in Pepinster

Zondag werd ik 29, en dat werd in stijl gevierd met de mensen die ik het allerliefst rond me heb: mijn gezin. We trokken vrijdagavond naar de Ardennen om er een weekend te genieten van de rust, en elkaar. In de buurt van Spa vonden we een prachtig vakantiehuisje. ’T is een regio waar er in de wintermaanden al eens een sneeuwvlok uit de lucht valt (én blijft liggen). Het was dan ook met die verwachting dat we in november onze reservering valideerde. Jawel, ik zag mezelf al op de latten dat 29ste levensjaar invliegen. Helaas bleef de sneeuw uit en moesten we op zoek naar andere activiteiten.

Over Château de Mazures

Vakantiehuisje Chateau de Mazures in Pepinster

We verbleven tijdens ons weekendje weg in het voormalige poortgebouw (oftewel de conciërge-woning) van Le Château de Mazures in Pepinster. Een prachtig gebouw (zeg gerust: mini kasteeltje) op de majestueuze brug naar de oorspronkelijke château.

Dat kasteel, of wat ervan overblijft, zie je liggen op de bergflank enkele meters verder. ’T is de eigenaar en tevens bewoner van het kasteel dat z’n bescheiden conciërge-woning ombouwde tot unieke vakantiehuisje. Ongetwijfeld één van de mooiste vakantiehuisjes uit de streek, en ver daarbuiten.

De robuuste buitengevel is blijven staan, maar binnen werd alles gestript en modern heropgebouwd. Een woonkamer met open keuken, een leeshoek, televisiekamer met gevulde spelletjeskast, twee ingerichte slaapkamers, evenveel badkamers en als kers op de taart: het karaktervolle salon met knetterend haardvuur. ’T is de originele 19de -eeuwse wenteltrap die ons krakend tot de hoogste torenkamer bracht, daar waar wij sliepen. En of ik daar goed geslapen heb!

Vakantiehuisje Chateau de Mazures in Pepinster
Vakantiehuisje Chateau de Mazures in Pepinster

To do’s in de buurt

De Belgische Ardennen (zonder sneeuw) hebben in januari niet ontzettend veel te bieden. ’T is alsof elke bezienswaardigheid in de regio zich in een diepe winterslaap terugtrekt. Zo hadden we heel graag Blegny Mines (de Steenkoolmijn) en de grotten van Remouchamps bezocht. Tevergeefs. Zelfs het Euro-SpaceCenter en Plopsa Coo bleken gesloten. Kortom, er valt in de directe omgeving geen hol te beleven tijdens de koude wintermaanden.

Ben je bereid wat langer in de wagen te zitten? De grotten van Hotton liggen op zo’n 50km van het huisje en organiseren ook in de winter rondleidingen met een Nederlandstalige gids. Wij waagden ons met de kinderen aan deze buitengewone wandeling 70m onder de grond, en ’t is een aanrader!

Wat dichterbij heb je het bekende Domein van Bérinzenne, waar je prachtige wandelingen kan doen. Thermisch ondergoed, Mutsen, sjaals en handschoenen zijn hierbij geen overbodige luxe. Uiteraard heb je bossen en charmante dorpjes bij de vleet, denk aan Limbourg en Soiron die uitgeroepen zijn tot de mooiste dorpen die Wallonië telt, en dat op amper 10 minuten van Pepinster.


Natuurhuisje.be

Wij boekten ons verblijf bij Château de Mazures via de website van Natuurhuisje.be. Dit is een nieuw en groeiend platform in het aanbieden van vakantiehuisjes. Niet zomaar vakantiehuisjes, maar echte natuurhuisjes. Denk aan boomhutten, tiny houses, pipowagens, … .

Btw, Château de Mazures werd door Belvilla in 2017 uitgeroepen tot 3de mooiste vakantiehuisje in België!

Château de Mazures

3 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.