De leukste to do’s met kinderen in vakantie!

Acht weken zomervakantie is best wel wat. In alle eerlijkheid, ’t is té veel. Ik merk bij de kinderen dat het welletjes geweest is. Ze tellen (net zoals Matthijs en ik) opnieuw af naar school. Ze missen hun vriendjes en ze zijn razend benieuwd wie hun nieuwe juf wordt.

Wegens omstandigheden gaan wij deze zomer niet op reis geweest en mijn drie weken verlof zitten er ondertussen ook al op. Toch hebben we nog 4 lange weken vakantie te overbruggen. Gelukkig hebben we hiervoor een fantastisch initiatief: De Ravotterij. Een buurtinitiatief in Gent waarbij ouders a.d.h.v. een beurtrollensysteem op elkaar kinderen passen.

Voor de rest is’t een kwestie van de kinderen blijven boeien. Akkoord, een kind mag zich nu en dan eens goed vervelen. Dat doet ze meer goed dan slecht, naar ’t schijnt. Maar ik herinner me vooral dat een verveeld kind erg irritant kan worden. Net daarom deel ik een aantal activiteiten perfect om de laatste maand van de vakantie in te vullen. Overigens is het altijd een goed idee om te kijken of er online kortingen te vinden zijn voor de activiteit die je wilt gaan doen. Op deze site vind je bijvoorbeeld voor kortingen en promoties.

7 leuke activiteiten met kinderen in vakantie


20139602_10155082313279051_6151320765233854233_n

1. De zelfpluktuin

Ga eens met je kindje groenten en fruit oogsten op een zelfpluktuin. Niet enkel omdat het ontzettend leuk en ontspannend is, maar vooral omdat het voor kinderen een erg leerrijke ervaring is om groenten en fruit op deze manier te ontdekken. Om maar een voorbeeld te geven: mijn dochter lustte geen kersen, tot we zelf krieken gingen plukken. Sindsdien is ze niet te te stoppen.


kinderen in vakantie bij regenweer: cinema Cars 3

2. Naar de cinema

De laatste weken is het typisch Belgisch kwakkelweer. Over de temperaturen hoor je me niet klagen, maar de bewolking en regen mag wel even plaats maken voor de zon. Al vormt de regen wel de ideale gelegenheid voor een namiddagje cinema.

Momenteel in de zaal: Cars 3! Lees hier onze review!

 


 2017_0617_22130800-013. Een #staycation aan zee

’t Is geen geheim dat wij regelmatig aan zee te vinden zijn. Zowel ouders als schoonouders zijn van Oostende, dus je kan gerust stellen dat het ‘onze tweede thuis’ is. Er is dan ook ontzettend veel te beleven! Zandkastelen bouwen, vliegeren, racen met de go-cart en de dag afsluiten met een ijsje bij zonsondergang.

Bekijk hier onze absolute to do’s wanneer je in Oostende bent.


dscf72664. Bak ze

Eveneens een leuk binnenactiviteit: Koken. Maak samen met de kinderen een lekkere yoghurtcake, tover groentenpannenkoekjes op tafel tijdens de lunch of creëer ware foodart met fruit als snack.

Op de blog vind je enorm veel leuke en gemakkelijke recepten met kindjes. Ziehier voor een overzicht: Koken met kinderen


20545586_10155130816054051_2924391430573477293_o5. Bloemen plukken

Vaak hoef je niet eens zo ver te lopen om mooie bermbloemen (oftewel onkruid) te plukken. Ik ging deze week wandelen met Jules in de Bourgoyen (Mariakerke) en ging met een mooi samengesteld boeket naar huis. Super leuk om je interieur op te fleuren (pun intented).

Op zoek naar een originele vaas? Anne, a.k.a. Mamavanvijf heeft wel een erg leuk ideetje.

 

kinderen in vakantie tip: harry malter mening


6. Familiepark Harry Malter

Wie net als als ik geen fan is van drukke en dure pretparken, zal zeker zijn gading vinden in het familiepark van Harry Malter (vlakbij Gent). Familiair, kleinschalig en amateuristisch, maar  tegelijk ontzettend gezellig voor kinderen van 1,5 t.e.m. 9 jaar! Zeker een aanrader als je in de buurt van Gentse bent.


7. Stadfestival PLAY in Kortrijk

Tot 11 november kan je in Kortrijk terecht voor het eigenwijze stadfestival PLAY. De tentoonstelling daagt je uit het kind in je naar boven te laten komen. Dat doen ze door je te laten spelen. In een kamer met 150 kg confetti, bijvoorbeeld. Het festival richt zich op jong én oud, maar ik liefst de combinatie. Kinderen die met hun (groot)ouder een sprong wagen uit de Broeltoren, en op die manier samen het spel aangaan. Wij bezochten PLAY en onze ervaring kan je hier nalezen.

 


Ben je op zoek naar nog meet leuke uitstapjes? Kijk dan eens op de volgende site voor veel vakantie dagaanbiedingen.


Q. Heb jij nog leuke tips om de laatste weken zomervakantie te vullen? Laat vooral weten in de comments. Mijn kinderen (en ik) danken u!


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

12 Comments

  1. Ik heb er net een blogje over geschreven met 20 gratis activiteiten voor en met kinderen. Deze zijn ook leuk! Jammer dat het zo’n slecht weer is in België vind ik…

  2. Leuke tips! Ik heb zelf weinig tips voor kinderen om te doen, maar ik weet wel dat ik het vroeger altijd heel leuk vond om een dagje naar een pretpark te gaan. Geen hele dure, maar de wat kleinere vond ik al prima.

  3. In Nederland hebben de kinderen 6 weken vakantie. Dat wordt als erg lang gevonden, maar 8 pff. Het is jammer dat jullie niet weg zijn geweest maar inderdaad tijdens een staycation kun je je uitstekend vermaken. Leuke tips geef je. Ik ben nu enorm benieuwd naar nr. 6.

  4. Leuke tips! Ik heb zelf geen kinderen maar vind de meeste dingen die jij opnoemt ook gewoon leuk om voor mezelf te doen. Een staycation in eigen land lijkt me soms ook heerlijk, maar ik durf niet ‘zonder reden’ een vrije week op te nemen in juli of augustus omdat het weer hier zo onvoorspelbaar is. In de zomer is naar het strand kunnen gaan echt een must vind ik, maar het lijkt eerder herfst nu 🙁

  5. Super leuke ideeën, wij hebben met de straat een slipnslide gemaakt op het grasveld. Het is echt super leuk, gewoon een zeil gekocht, groene zeep, tuinslang erop en gaan met die banaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.