PLAY in Kortrijk, oftewel spelen met kunst!

PLAY in Kortrijk

PLAY in Kortrijk, oftewel spelen met kunst!

Gepakt en gezakt met liters waters en de nodige zonnebescherming, trokken we op de warmste dag van ’t jaar naar Kortrijk om er het stadsfestival PLAY te ontdekken. Ik had al ’t één en ’t ander in de media  zien verschijnen en was dan ook razend benieuwd naar de zogenaamd eigentijdse tentoonstelling doorheen de Kortrijkse binnenstad.

Parkeren deden we ondergronds op de Houtmarkt, en we startten onze wandeling bij het toeristisch centrum van Kortrijk om er een stadsplan en informatiebrochure mee te grissen.

PLAY stelt gedurende 6 maanden meer dan 60 werken tentoon, waarvan wij er een 10-tal uitkozen om te bezichtigen met de kinderen. Het enthousiasme was dan ook groot toen bleek dat  de organisatie een speciale kids-tour uitgestippeld had. Deze route omvat de leukste en meest toegankelijke werken voor kinderen vanaf 3 jaar.

Confettikamer, PLAY in Kortrijk

Kunst voor jong en oud!

Zo belandden we in de confetti-kamer, waagden we ons aan een sprong uit de Broeltoren, en hadden we de grootste lol met honderden groene ballonnen. De kunstwerken bij PLAY dagen je uit om ’t kind in je naar boven te laten komen. Alles loslaten en spelen!

Kortom, PLAY in Kortrijk is er voor jong en oud. Tijdens ons stadswandeling viel ook meteen op dat er veel gezinnen met jonge kinderen de verschillende PLAY-werken overlopen. Terecht ook, want ’t zijn de kinderen die de volwassenen mee op sleeptouw nemen en overtuigen om, in de schaduw van ’t Kortrijkse Belfort, een sprong te nemen op een bed zo groot als een voetbalveld.

PLAY in Kortrijk: ballonnen in Broeltoren

PLAY in Kortrijk, voetbalveld


PS : Hier vind je nog meer leuke vakantie activiteiten met kinderen!


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.