Welkom in de speelkamer. #binnenkijken

speelkamer op zolder voor jonge kinderen

speelkamer / playroom kids

Welkom in de speelkamer

Dat Jules en Alixe samen slapen, wisten jullie al. Omdat de kinderen het ontzettend gezellig vinden, maar ook om praktische redenen kozen we ervoor om broer en zus samen te leggen. Hierdoor kwam een extra kamer in huis vrij. Die kamer doet sinds twee weken dienst als speelkamer.

Ik deelde reeds een foto op Instagram waarbij de speelkamer in beeld kwam en kreeg heel wat positieve reacties. Fijn! Daarom besloot ik aan deze kamer een artikel op de blog te wijden. Even schaamteloos binnenkijken in het speelparadijs van Jules en Alixe.

De kinderen kunnen er naar hartenlust spelen en het kot op stelten zetten. Dat doen ze dan ook met volle overtuiging. Zonder dat ze iemand in de weg lopen en vooral zonder dat hun speelgoed over de hele woonkamer verspreidt ligt.

Rollenspel

De speelkamer is ingericht in drie speelhoekjes die mooi in elkaar overlopen. Omdat Jules en Alixe dol zijn op rollenspel is er best wat ruimte voorzien waar hun keuken, winkeltje en poppenbenodigdheden uitgestald staan. Dit is de hoek waar veruit het meest gespeeld wordt.

Knutselhoek

Verder is er ruimte voorzien om te knutselen. Basic knutselgerei zoals potloden, stiften, stempels, sticker- en kleurboeken liggen mooi binnen bereik voor hen. Meer zelfs, heel bewust ligt het mooi in ’t zicht, en ik merk dat ze hierdoor ook sneller aan het tekenen slaan. Wat natuurlijk heel fijn is! Verf, plasticine en consorten ligt buiten handbereik en kunnen ze enkel met toestemming en onder toezicht gebruiken. Kwestie van ongelukken te voorkomen.

Chill out – zone

Het derde en laatste hoekje is meer een ‘chill out’ zone. Er ligt een grote matras met kussens en knuffels. Ze kunnen er even tot rust komen terwijl ze een boekje lezen. In deze ruimte hebben we ook een grote inbouwkast waar al het speelgoed opgeborgen wordt.

Supervisie

Hoewel er meestal een volwassene in de kamer is om een oogje in’t zeil te houden, gebeurt het ook steeds vaker dat de kinderen even alleen spelen. Daarom hebben we in de speelkamer een 360° camera hangen die verbonden is met de smartphone. Op die manier kunnen we ook tijdens het koken of strijken een oogje in’t zeil houden.

speelkamer / playroom kids

rollenspel kinderen winkel en marktkraampje

knutsel en tekenhoek in speelkamer

knutselhoek in speelkamer

speelkamer op zolder voor kleuters

2017_1001_03552300-01

speelzolder

rustige plaats in speelkamer - chill out zone


Like what you read?
Volg me 
Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


15 Comments

 1. De max!!! Prachtige speelkamer en zo ideaal om niet t hele huis rond te moeten lopen om al het rondslingerend speelgoed op te ruimen. Hier alles in de woonkamer. ? ze hebben wel allebei n grote slaapkamer, maar ze spelen altijd beneden ( in de buurt van la mama). Echt, prachtig daar bij jullie!

  • Dankjewel 😀
   In het weekend nemen ze ook vaak speelgoed mee naar beneden, omdat er dan in de woonkamer bedrijvigheid is en ze willen meegenieten van de sfeer die er hangt. ’s Avonds op weekdagen is het eerder andersom, dan is hun speelkamer echt om te ontsnappen. Nog voor de tafel afgeruimd is spurten ze naar boven om nog een uurtje vollenbak te spelen.

 2. O wat ziet deze kamer er goed uit zeg met al die kleurtjes! Ik zou zelf denk ik ook zo een camera ophangen voor alle zekerheid. Je weet maar nooit.

  • Dankjewel voor je reactie :).
   De rest van ons huis is redelijk scandinavisch ingericht met veel wit en pasteltinten. Daarom wou ik voor de speelkamer heel bewust felle kleuren gebruiken in de aankleding en decoratie. Het blijft tenslotte een kamer die vrolijk moet zijn voor de kinderen ^^

  • Haha 🙂 Hier durven ze ook speelgoed meenemen van boven. Hun dokterstas en kleurboeken lagen gisteren bijvoorbeeld in de woonkamer. Op zich geeft het niet. Soms is het gewoon gezelliger in de woonkamer in het bijzijn van de ouders. Maar ze spelen grotendeels boven en de rommel beperkt zich enorm :).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.