Dino’s Alive in Oostende! #gezinsuitstap

dino expo: Dino's Alive Oostende gezinsuitstap met kinderen

Wat voorafging…

In april bezochten we met ons gezin het dinopark in Middelkerke. An sich een erg mooie expo, toch bleef ik op mijn honger zitten. De gigantische dinosaurussen waren zeer zeker impressionant, maar verder werden de zintuigen, naar mijn mening, te weinig geprikkeld. Enkele geluidsboxen die de gigantische T-Rex van gegrom voorzien, of simpele achtergrondgeluiden zouden het dinopark in Middelkerke zeker ten goede komen.

Dino expo in Oostende

Toeval wilt dat de Koningin der badsteden, Oostende, deze zomer ook een dino expo op de planning heeft staan. Meer nog, we werden met ons gezin dit weekend uitgenodigd om de ‘Dino’s Alive’, in het Kursaal Oostende te bezoeken.

Al bij het binnenkomen werden we verrast door een Brachiosaurus, oftwel Platvoet, oftewel de dino met de lange nek. Jules en Alixe keken gefascineerd naar het gigantische wezen en verschoten zich een zowaar een ongeluk toen het beest plots zijn hoofd hun richting opdraaide en zijn bek opende. Holy Moly! “MAMA! Dat is een échte! Die beweegt.” 

dino expo: Dino's Alive Oostende gezinsuitstap met kinderen

Conclusie?

Bij het binnenkomen zag (en hoorde) je meteen dat het goed zat. Elke dino werd realistisch weergegeven en die weergave werd versterkt door geluid en beweging, en dat bovendien in erg mooie decors. Dat de impressionante wezens voorzien zijn van beweging en geluid, is zeker een voordeel tov Middelkerke. Nadeel dan weer is dat de expo zich in Oostende binnen afspeelt. De donkere zalen en decors brengen de expo hierdoor positief in een andere dimensie, maar toch bevind ik me liever buiten in zomermaanden.

Desalniettemin, is de Dino expo in Oostende zeker een aanrader met kleine (en grote) kinderen in de zomervakantie. Een zeer leuke familie uitstap op een regenachtige of koude dag aan zee. Meer info en tickets kan je hier vinden!

dino expo: Dino's Alive Oostende gezinsuitstap met kinderen

dino expo: Dino's Alive Oostende gezinsuitstap met kinderen


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.