Komt er nog een derde?

gezin met twee kinderen. Gaan voor een derde? of niet?

“… en komt er nog een derde?”

Heel graag! Het lijkt me fantastisch om een groot gezin het hebben. Ik hou van de gezellige drukte in huis en geniet volop van het ouderschap, dus een derde kleintje zou ons gezin zeker kunnen verrijken. Een drie-, vier- of zelfs vijfkoppige kroost… stiekem droom ik er soms van. Toch is de kans enorm klein dat wij voor verdere gezinsuitbreiding gaan.

Omdat ik tegelijk enorm geniet van ons (klein) gezinnetje van vier, en in het bijzonder de hechte band die Jules en Alixe hebben. Daarenboven ontdekken de kinderen ook steeds meer hun zelfstandigheid. Ze gaan nog nét niet zelf hun middagmaal bereiden of naar huis fietsen (just kidding), maar bijvoorbeeld het aan- en uitkleden of een toiletbezoekje doen de kinderen steeds vaker zonder dat we hen hierbij moeten helpen. Het zijn kleine stomme dingen die me wel degelijk ontlasten. Dat zorgt ervoor dat ik geleidelijk aan mijn vrijheid terugwin, en in alle eerlijkheid… ik zie het niet meteen zitten om die vrijheid terug in te wisselen voor poepluiers en slapeloze nachten.

Maar óók omdat ik met veel plezier fulltime werk en omdat ik dit graag zo wil houden. Het kan misschien vreemd klinken, maar ik doe mijn job in de marketingsector ontzettend graag. Een derde kindje zou opnieuw voor een pauze op professioneel vlak zorgen. Nu de kindjes ouder worden, zou ik me graag wat meer op mijn carrière gaan focussen. Jawel, ik durf ook voor mezelf te kiezen! #schande.

Kortom keuzes en afwegingen, maar ik voel me te koning te rijk met mijn twee kleuters en ben tevreden met de situatie zoals hij is. Ik heb het gevoel dat we een perfect evenwicht gevonden hebben tussen carrière, gezin en vrije tijd.

Q: Uit hoeveel kinderen bestaat jouw gezin?

gezin met twee kinderen. Gaan voor een derde? of niet?


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

16 Comments

 1. hier bestaat het binnenkort uit drie en daar kijk ik heel erg naar uit… maar ik ben niet zo gefocust op een carrière dus ik begrijp compleet dat jij nu stilaan een evenwicht begint te vinden en dat zo wil houden 🙂

  • Pas op, drie lijkt me ook fantastisch.. maar dan indd zoals jou: kort op elkaar. Alixe is ondertussen bijna 3, Jules is er 4 … Nja dan vind’k het leeftijdsverschil al iets te groot om opnieuw te beginnen :’).

 2. Eentje en er komt zeker een tweede. Ik zou graag een groot gezin willen, maar ik wil er ook de middelen voor willen hebben, en dat zal er niet inzitten.
  Ik wil zonder mijn broek te scheuren naar de cinema, uit eten,… kunnen gaan.

 3. Is toch altijd een moeilijke beslissing, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je voor je carrière wil gaan als je daar veel plezier in hebt. Ik heb zelf nog geen kinderen.

 4. Ik heb zoals jou, de koningswens. Ik vind het ideaal. Nu dat de jongste naar school gaat ben ik deeltijds beginnen werken. Ik voel me vaak schuldig dat iemand anders op de 2 moet letten, maar ik vind mijn werk ook leuk. Het huishouden gaat eigelijk beter als ik werk…

  • Dat maakt ook een verschil, denk ik… het feit dat we zowel een jongen als een meisje hebben.. Want moest ik 2 jongens of 2 meisjes hebben, dan was de kans groot dat’k nog een derde keer ging proberen, om toch maar van beide geslachten eentje te hebben :).

   En indd, zeer herkenbaar. Ik heb het gevoel dat ik een leukere mama ben als ik mag werken. Omdat’k mezelf kan ontplooien en meer ben dan enkel ‘mama’.

 5. Wij hebben vijf kinderen. Ik wenste altijd een groot gezin, en ben heel blij dat deze wens in vervulling is gegaan. Want ik weet dat het niet vanzelfsprekend is.

 6. Hier 3 bengels, waarvan 2 stiefkinderen. Dat dan weer wel 😉
  En eerlijk gezegd ben ik achteraf wel blij dat we niet meer voor een vierde gegaan zijn, ook al wou ik toen echt wel graag een mega groot gezin. 😀 De oudste 3 zijn nu al vrij zelfstandig en kunnen al veel zelf, ik zou het niet meer zo goed kunnen, denk ik, om nu nog een baby in huis te hebben. En ik ben dan nog huisvrouw! 😀
  Ik vind het wel chapeau dat jullie een evenwicht gevonden hebben in het hebben van een gezin èn een carrière! 😉

 7. 3 is hier geen optie 🙂 Ik kom zelf uit een gezin van 4, mijn man is enig kind. Als het van hem afhangt houden we het op Mona. Ik zou graag een 2e hebben. Maar ik denk dat we dat pas in het voorjaar van 2018 gaan beslissen. Ik zou graag hebben dat Mona naar school gaat als er een tweede komt.

  En soms denk ik, het is ook prima zoals het nu is. Mona is echt een hele lieve toffe baby. Wat is de kans dat alles nog eens zo vlot zou gaan? Wat als we voor een tweede gaan en er loopt iets mis… ? We reizen ook graag en dan is eentje puur praktisch gezien ook wel interessant.

  Och, we zijn er dus nog niet uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.