Getest & goedgekeurd: Toverland (NL)!

Onder ’t motto “give memories, not things”, besloten wij Jules’ verjaardagscadeau te verzilveren in de vorm van broodnodige qualitytime met ’t gezin. We trokken hiervoor net over de grens naar Nederlands Limburg en spendeerden het verlengde Hemelvaart-weekend in Venlo. Met als hoogtepunt een bezoek aan het pretpark Toverland.

Ik zag Toverland regelmatig passeren op de socials van onze noorderburen, en met een zoon die grote fan is van rollercoasters, leek het ons een fantastisch verjaardagsgeschenk. Het enthousiasme was dan ook groot toen we bij het oprijden van Toverland’s parking de eerste gigantische houten rollercoaster zagen blinken. De toon was meteen gezet.

Onze ervaring in Toverland

Omdat wij zo positief verrast waren door dit Nederlandse pretpark, besloot ik hier onze ervaring te delen. Toverland is namelijk nog een vrij recente speler op de markt van attractieparken. Wat twintig jaar geleden zijn opstart kende als speelhal voor jonge kinderen, is op korte tijd gegroeid tot volwaardig attractiepark dat in één adem genoemd wordt met grote namen als Efteling en Walibi.

Ervaring indoor pretpark Limburg, Nederland

Aanbod binnen en buiten

De overdekte speelhal, waar het allemaal begon, is nog steeds een grote troef van Toverland. ’T is bewust dat een deel van de attracties binnen staat, zodat het park minder gevoelig is aan weersomstandigheden en het ook tijdens de winterperiode veel te bieden heeft.

Gelukkig waren de weergoden ons goedgezind en hebben wij het grootste deel van onze dag in de stralende zon mogen doorbrengen. We hadden zelfs even Djengu River’s waterval en Expedition Zork’s splash nodig om voor de nodige afkoeling te zorgen.

Maargoed, u zit ondertussen in de helft van ’t artikel en weet nog niet wat Toverland zo leuk maakt. ’T Is niet dat ik mezelf zie als een expert in de wondere wereld van de pretparken, al hebben we met ons gezin wel wat vergelijkingsmateriaal.

Ervaring Toverland met jonge kinderen ( 5 en 6 jaar)

Attracties voor jong en oud

Het grootste voordeel van Toverland vond ik ’t feit dat mijn kinderen (met hun jonge leeftijd van 5 en 6 jaar) op quasi elke attractie mee mochten. U kan hierbij redeneren dat het om trage of kinderachtige attracties gaat, maar niets is minder waar. Ik heb meermaals de longen uit mijn lijf geschreeuw en mezelf de vraag gesteld of het niet te snel ging voor m’n nageslacht. ’T Was dan ook een geruststelling dat beide kinderen de attractie verlieten met de enthousiasme woorden: “nog een keer!!”. Het lijkt erop dat Toverland hier bewust rekening mee gehouden heeft. Plezier voor jong en oud, waarbij 90% van de attracties toegankelijk zijn voor het hele gezin.

Djengu River Toverland ervaring

Grootte van het park

Bovendien vond ik Toverland qua grootte ook ideaal. Reken zeker een volledige dag om het park en zijn attracties te overlopen, maar dan heb je alles gezien en kan je met een voldaan gevoel naar huis (of ben ik de enige die er aardig ambetant van kan lopen om tegen sluitingsuur een park te moeten verlaten, wetende dat ik de helft niet gezien heb?).

Tot slot, en niet geheel onbelangrijk was de super leuke sfeer en aankleding in het park. De onvermijdelijke wachtrijen beperkten zich tot enkele minuten, met één enkele uitschieter (de gloednieuwe Maximus’ Blitz bahn) van 45 min. Al viel wel op dat Toverland er alles aan doet om die wachttijden verrassend en interactief aan te kleden.

Wij zijn alvast fan, valt het op ?

Ervaring / Review Toverland (Limburg)

Bij TIQX bestel je Toverland tickets aan de meest voordelige prijs van dat moment. Ze updaten dagelijks prijzen van meerdere aanbieders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.