Origineel trakteren: piratenboot van watermeloen

Piratenboot van watermeloen

Gisteren vierde Jules zijn zesde verjaardag en daar hoort traditiegewijs een klastraktatie bij. Dat deden we dit jaar met een piratenboot van watermeloen, gevuld met rood fruit. Niet alleen een lekkere en gezonde traktatie, ook nog eens een leuk activiteit.

Werk bij voorkeur buiten tijdens het snijden van je watermeloen. Het kan er nogal sappig aan toe gaan. Zorg er ook voor dat je watermeloen de juiste vorm heeft: een grote ovaal.

Lees ook: Jules trakteert met OREO-lollies

Dit heb je nodig

 • Een grote ovalen watermeloen
 • Een groot (demi chef) mes
 • Een klein mesje
 • Keukenrol
 • Stevige satéstokjes
 • Tandenstokers
 • Allerlei fruitsoorten om je piratenboot te vullen

Zo ga je te werk

 1. Zorg ervoor dat je watermeloen stevig ligt en niet kan weg rollen. Dit doe je door een klein stukje van de onderkant te snijden. Zorg ervoor dat je niet te veel weg snijdt, want zodra je te veel van de schil snijdt en in het vruchtvlees terecht komt, krijg je een ‘lek’ in je boot waardoor het sap van watermeloen weg loopt. Gevolg: smerig boeltje.
 2. Ligt je watermeloen effen? Teken met een stift of met behulp van washitape een rechte lijn rondomrond.piratenboot uit watermeloen maken
 3. Op deze lijn snij je de watermeloen open. Zorg ervoor dat je het ‘deksel’ niet in stukken snijdt of breekt. Deze zal namelijk later dienst doen als het zeil van je schip
 4. Het uithollen kan beginnen! Hol alles uit behalve het centrale stuk. Hierin zal je later de satéstokken prikken om de zeilen op te bevestigen.
 5. Is jet watermeloen uitgehold? Dep de binnenkant droog met absorberend keukenpapier.piratenboot van watermeloen
 6. Hol en droog ook het deksel, zodat je de zeilen eruit kan snijden
 7. Met een klein aardappelmesje kan je heel gemakken een tekst of tekening in de schil graveren. Doe dit alvorens je zeilen met satéstokjes en een sjortechniek op de boot bevestigt.
 8. Met behulp kan tandenstokers kan je de zeilen verder stabiliseren zodat alles stevig op zijn plaats blijft hangen.
 9. Je piratenboot van watermeloen is klaar, het opvullen kan beginnen!knutselen met watermeloen

Extra tip: het sap en restjes vruchtvlees van je watermeloen kan je opmixen en invriezen tot waterijsjes of een verfrissende granité van watermeloen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.