Op zoek naar een gezelschapsspel voor kinderen? Ziehier onze favorieten!

De donkere wintermaanden vormen de ideale gelegenheid om een gezelschapsspel de kast te halen. Van die gelegenheid hebben wij de afgelopen weken gretig gebruik gemaakt. ’T is niet alleen leuk, maar ook erg leerrijk voor kinderen. Ze leren luisteren naar regels, logisch nadenken en samenwerken, maar ook omgaan met winst en verlies. Jules en Alixe hebben in hun jonge leven al een ferme collectie spelletjes opgebouwd en samen met hen overloop ik de favorieten van ’t moment.

Trap er niet in van Hasbro, gezelschapsspel voor kinderen1. Trap er niet in!

Nieuw in ’t Hasbro assortiment, maar nu al legendarisch: Trap er niet in. Met een blinddoek begeef je je op een hindernissenparcour. Het doel: de overkant bereiken, zonder in een (of meerdere) drollen te stappen. Spannend, maar vooral hilarisch! In dit spel draait het niet om winnen of verliezen, maar wil op lol maken. Topfavoriet, zoveel is zeker.

2. Smartgames

Smartgames: sprookjes gezelschapspel voor kinderen

Smartgames is een product van Belgische bodem, en terecht iets waar we fier op mogen zijn. Kwaliteitsspeelgoed die het logisch denken en inzicht van je kind stimuleren. Per spel heb je verschillende niveau’s waardoor je gemakkelijk de moeilijkheidsgraad kan aanpassen. Bij huize Depret genieten Sneeuwwitje en Drie Kleine Biggetjes de voorkeur. Perfect individueel te spelen, maar ook leuk als de kinderen elkaar kunnen uitdagen.

3. Wie is het

Een ware klassieker in zijn soort: Wie is het? De kinderen kregen het gezelschapsspel van een familielid cadeau tijdens de kerstperiode en ’t was meteen een schot in roos. Volgens de doos vanaf 6 jaar, maar mijn kleuters van 4 en 5 waren er vlot mee weg. Gerichte vragen stellen, conclusies trekken en op die manier het juiste antwoord bekomen.

klassiek gezelschapsspel voor kinderen: Wie is het, Hasbro

Lees ook: Uitgetest en goedgekeurd: Bijtje prik – Een gezelschapsspel vanaf 3 jaar!


Q. Welk gezelschapspel is bij jullie favoriet?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

4 Comments

  1. Wat een leuk overzicht! en fijne inspiratie 😉
    Hier zijn Jakkiebak Kippenkak (Haba) en Carcassone Junior een hit. De oudste (net 6) begint ook al weg te kunnen met de gewone basisversie van Carcassonne.

  2. Wij hebben ook een hele collectie 🙂 Rummikub spelen we graag, Halli Galli, carcassonne junior, ridderslag van haba (wat eigenlijk wel lijkt op carcassonne), Kayanak van Haba, monopoly junior, smartgames, regenwormen junior, waf blub knor van Haba, diverse memories en domino’s,…

  3. Mijn kinderen zijn inmiddels al ietsje ouder, maar op die leeftijd was Woolfy (van Djeco) hier heel populair. Het is een samenwerkingsproject waarbij je samenwerkt om als drie biggetjes een veilig huis te bouwen terwijl de wolf achter jullie aan zit. Uno (junior) is ook leuk op die leeftijd en kroko loko is hier ook stuk gespeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.