Gij zijt op reis, en ge zegt niks? FOTOVERSLAG

Gij zijt op reis en ge zegt niks?

Terwijl Vlaanderen kreunde onder de hitte, spendeerden wij een dikke 2 weken in Frankrijk. Niet dat het daar minder warm was, integendeel. Er waren dagen waar het kwik probleemloos boven de 30 graden kroop. Al bood dat zwembad aan ’t voeteinde van m’n ligzetel natuurlijk wel de nodige afkoeling.

Mannekes, khad het u zo graag in real time willen delen. In mijn hoofd heb’k veel Instastories gemaakt. In realiteit besloot ik mijn gsm wat vaker achterwege te laten.

De reden dat ik zo min mogelijk wou delen op social media was inbraakpreventie. Wanneer ik op Instagram stoef dat we aan de Atlantische kust van Frankrijk vertoeven, kan ik net zo goed een papier aan m’n voordeur hangen met de niet mis te verstane boodschap dat er niemand thuis is.

Facebook mag zich dan wel beperken tot vrienden en familie, bij de 1500+ Instagram volgers heb ik minder zicht op wie er meeleest. Schrik voor ongewenste bezoekers was de voornaamste reden waarom er de afgelopen weken minder gedeeld werd op social media.

Ik schaam me om te moeten toegeven dat’k in het begin moeilijk had. Ik voelde continu een drang om foto’s of filmpjes te maken, en deze te delen. Alsof ik perse bevestiging nodig had hoe mooi het hier was? De weinige foto’s en stories die gedeeld werden, bleven vaag. Zo heb ik bewust nergens locaties gedeeld of in de hashtags vermeld dat we in ’t buitenland van ons verlof genoten.

Hoewel ik het met momenten moeilijk had, voelde het ook bevrijdend. Terwijl we met ’t gezin uitstapjes deden en de omgeving verkenden, bleef mijn gsm in het vakantiehuisje. Mijn fototoestel ging mee, du’h. Maar dat kleine onnozele schermpje, met zijn bewerkingsprogramma’s, views en likes? Dat had ik niet nodig op een vakantie als deze.

Ondertussen zit onze vakantie in Frankrijk erop, en met veel fierheid deel ik enkele van ons leukste beelden.

Q. Ging jij al op vakantie? Waar ging / gaat de reis naartoe?


2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.