Hoe zit het met Alixe haar schoolcarrière?

kleuter gaat naar school met Herschel rugzak voor kinderen

Na lang en ongeduldig aftellen was het op woensdag 1 februari eindelijk zover. Ons Alixe nam haar intrek in de peuterklas. Het meisje maakt bijgevolg sinds anderhalve maand onderdeel uit van het schoolgebeuren. Hoog tijd voor een uitgebreide update, me dunkt.

Toegegeven, ik had schrik dat de ochtenden vanaf 1 februari enorm hectisch gingen verlopen. Twee kinderen die dagelijks stipt om 8u30 gewassen en aangekleed aan de schoolpoort moeten staan, dat zag ik niet meteen vlot gebeuren. Alixe neemt namelijk graag haar tijd in de ochtend, en tot voor kort kreeg ze die tijd ook. Want in januari stond ik Jules nog op te jagen, terwijl Alixe op haar gemak in pyjama naar Prinsessia zat te kijken. Om maar een voorbeeld te stellen.

Sinds 1 februari is het nu helemaal anders. En tegen alle verwachtingen in: sinds Alixe meedraait in het schoolgebeuren, verlopen de ochtenden vlotter dan ooit. De dagindeling en het ritme van de kinderen valt mooi gelijk en het resultaat is ernaar.

Maargoed, hoe stelt Alixe het op school?

Allereerst: ze gaat ontzettend graag naar school. Terwijl Jules vorig jaar met een groepje van vier collega-peuters zijn intrede mocht maken in de klas, stond Alixe er als enige nieuwkomer. Dit maakte het voor ons extra spannend. Ik vreesde namelijk dat ze het als enkeling wat moeilijker zou hebben om haar plekje in de klas te vinden. Gelukkig bewees ons meisje het tegendeel.

Al kan de aanwezigheid van haar grote broer hier ook in meespelen. Ik heb namelijk zo’n vermoeden dat ons jongste de eerste dagen Jules’ gezelschap (én dat van zijn vrienden) regelmatig heeft opgezocht. Het kleine meisje is duidelijk ‘one of the guys’ en trekt opvallend meer op met de 4 jarigen, dan met haar klas- en leeftijdsgenootjes. Meer zelfs, als een ware diva loopt ze de boel daar al de commanderen.

Broer en zus zitten niet samen in de klas (en dat zorg al eens voor traantjes), maar de kinderen delen meerdere keren per dag de polyvalente ruimte bij activiteiten. Het gebouw waar Jules en Alixe naar school gaan heeft tenslotte maar vier klasjes, dus ze kunnen elkaar niet ontwijken. Gelukkig komen ze goed overeen en reageert Jules erg positief op de constante aanwezigheid van zijn zusje. Meer dan ooit vormen ze een team!

Lees ook: Op zoek naar een kleuterschool in Gent 


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram

[wdi_feed id=”2″]


3 Comments

  1. Leuk!!! Het gaat supervlot blijkbaar!
    Fijn he broer en zus samen op school. Is bij ons ook zo sinds 1 september. Ze spelen ook regelmatig samen en zij zoekt graag zijn beste vriendin op hoor ik. Maar even goed doen ze elk hun ding. Voor de tweede is het toch allemaal veel simpeler he. De oudste moet het allemaal uitzoeken en nr 2 geniet daar mee van. Mijn oudste is ook superzorgzaam voor zijn zusje blijkbaar en zij is altijd blij als ze hem ziet. Ik vind het al spijtig dat ze de volgende twee jaar niet meer op dezelfde speelplaats gaan zitten omdat mijn zoon alweer aan het lager begint dan…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.