Homemade ice tea met Lilliputiens kookboek!

Lilliputiens kookboek kinderen hapjes aperitief

Homemade ice tea met Lilliputiens kookboek!

Ik hou ervan om in de keuken te staan, en vind het belangrijk om mijn kinderen te betrekken in het kookgebeuren. Regelmatig duiken we daarom samen de keuken in. Tijdens deze gezellige familiemomenten steken kinderen onbewust heel wat op. Ze leren de ingrediënten van een volwaardige maaltijd kennen en maken ze kennis met de smaak van uiteenlopende voedingsmiddelen. Een basis die van onschatbare waarde is wanneer ze opgroeien.

Laatst kozen we voor homemade ice-tea, en we volgden hiervoor het recept van Lilliputiens. Het Belgische merk speelgoedmerk Lilliputiens, vooral bekend door hun kleurrijke knuffels en stoffen speelgoed, heeft sinds kort een 2de kookboek uitgebracht. Na het fameuze bakboek (aanrader!) helpen Cezar, Georges en Louise je kinderen met het prepareren van allerlei aperitief hapjes. Van guacamole tot mini-pizza’s en allerlei gezonde dipsausjes. Je kind ontpopt zich met behulp van Lilliputiens kookboek ‘mijn eerste aperitieven‘ tot een echte keukenprins(es).

Bij de recepten van Lilliputiens kunnen kinderen met behulp van duidelijke tekeningen en pictogrammen volgen. Het was dan ook leuk om te zien dat Jules en Alixe amper hulp nodig hadden bij ’t bereiden van hun ice tea.

Dit heb je nodig voor 1 liter homemade ice-tea:

 • 1 liter water
 • 2 zakjes thee (liefst thee zonder theïne)
 • Een handje munt
 • 2 eetlepels honing
 • 1 citroen

Zo ga je te werk:

 1. Breng 700ml water tot het kookpunt. Zodra je water kookt, plaats je de pot van het vuur.
 2. Laat de 2 theezakjes ongeveer 10 minuten trekken in het warme water
 3. Breng op smaak met 2 eetlepels honing en enkele citroenschijfjes
 4. Voeg 300ml (koud) water toe zodat je ice tea afkoelt
 5. Breng verder op smaak met een handje vol verse munt
 6. Laat het geheel verder afkoelen in de koelkast
 7. Serveer fris met een ijsblokje
 8. Santé!

lees ook: recept plukbrood (oftewel pulled bread)


Lilliputiens kookboek kinderen hapjes aperitief

Lilliputiens kookboek kinderen hapjes aperitief


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]


11 Comments

 1. Wij maken ook graag verse ice tea. Maar dan wel met echte verse thee, er bestaan superveel lekkere mengelingen met fruitsmaken bv. Met een lipton theezakje 1x geprobeerd en dat vond ik echt niet lekker. De oudste is hier trouwens ook fan van ice tea.

 2. Leuk om te lezen! Mijn zoontje mag ook altijd graag helpen in de keuken. Dus misschien toch eens naar dit kookboek kijken.

 3. Mijn dochter helpt ook graag een handje mee met bakken en koken. Meestal haal ik mijn recepten van internet heb wel geteld 1 kookboek in huis 😉

 4. Wow!! klinkt heel erg lekker! Vroeger wilde ik mijn moeder ook altijd helpen koken en bakken en vind het nu nog steeds ontzettend leuk om te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.