De leukste (& gemakkelijkste) kapsels voor kinderen

Vaak is het hoofdje (al dan niet voorzien van haar) het eerste zichtbare lichaamsdeel als je baby geboren wordt. “Welke kleur is’t? Is’t veel?”. Terwijl het ene kind het in de eerste twee levensjaren moet stellen met enkele sprieten donshaar, kweekt het ander kind zonder enige moeite een weelderige haarbos. Ik ga er niet onnozel over doen, ik wou heel graag een kind met veel haar. (Al zijn er natuurlijk grenzen)

Zodra Alixe haar haartjes lengte kregen, startte ik met speldjes. Kort na haar eerste verjaardag was het haar voldoende gegroeid en kreeg ze voor het eerst een staartje. #mijlpaal, enal. Ondertussen is het meisje bijna twee jaar en dagelijks leef ik me uit in die blonde haardos. Elke ochtend reikt ze me haar mandje met haarspeldjes aan, nestelt zich neer op mijn schoot en laat me ‘prutsen’. Het is het soort ochtendritueel geworden. Ons mama-dochter momentje. Geen ingewikkelde vlechtconstructies, maar gemakkelijke en snelle kapsels die in no-time de schattigheidsfactor van je kind opkrikken. (ik werk ik de marketingsector, ge ziet et aan mijn reclametaaltje hé.)


De leukste kapsels voor kleine meisjes

#Girly

Twee staartjes, ’t blijft een klassieker.
De moeilijkheid ligt hem in het de perfecte middenstreep. Zorg voor voldoende afleiding voor het kind, want dit kapseltje kan wat tijd vragen (en is in no-time messed-up door wanneer je kind gaat spelen.) Maar voor de rest, de max!
(de strikjes zijn speldjes die ik achteraf aanbreng, geen rekkertjes.)

strikjes kapseltjes voor kleuter meisje met haardspeldjes van haarspeldjes.com


#Easy

Haartjes kammen, haarband erin en klaar. Gemakkelijker wordt het niet.
Om op te eten, niet?

kapseltjes voor peuter meisje. Nonchalante grijze haarband van haarspeldjes.com

kapsel voor peuter meisje. Nonchalante grijze haarband van haarspeldjes.com


#Nonchalant-doch-chic

Erg gemakkelijk en snel. Een easy updo, waarbij de schoonheid in de nonchalance van het dotje zit. Hoe slordiger, hoe beter. Super gemakkelijk, toch? Afwerken met een stijlvol strikje en klaar!

Zomers kapsel voor kleuter meisje met geel strikje van haarspeldjes.com


#Classy

Lekker klassiek. Ideaal voor familiefeesten, waar het net iets meer mag zijn.

klassiek en mooi kapsel voor kleuter meisje met blauw strikje van haarspeldjes.com

Q. Vind jij het ook zo leuk om te prutsen in het haar van je kindje? Wat is het favoriete kapsel van je kindje?’


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


7 Comments

    • Haha, de palmboom is niet mijn favoriet.
      Lekker 90’s dat wel. Maar goed, als Lucie haar hanekam voldoende gegroeid is, wil ik er met plezier een palmboompje in leggen 😉

  1. Die foto met de gele strik is echt de max! Ik kijk er naar uit om Ellie’s haar te doen. Momenteel mag ik me uitleven bij de kleuters bij mij op school. Ik sta vrij bekend om de ‘Elsa’ vlecht, haha.

  2. Schattig!!!! Ik kijk er ook al naar uit om strikjes in t haar te doen of vlechtjes te maken, al zal ik ng wel eventjes geduld moeten hebben (waarom groeit dat haar zo traag urgh).

  3. Wat leuk! Ik kan niet wachten tot mijn dochter dit ook wil. Helaas wil ze nu geen haarbandje in, terwijl t echt super leuk staat. Af en toe doe ik een klein knipje in. Of ze t er mee eens is betwijfel ik soms, maar ze laat t zitten en huilt niet. Dan is het goed ?.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.