Amper 3 jaar & op kamp

rugzak van Herschel voor kinderen marineblauw en zwart

Jules zijn laatste schoolweek is net van start gegaan. Donderdag, 30 juni trekt mijn zoon de deur van de kleuterklas voor 2 maanden achter zich dicht. Twee maanden vakantie, woopwoop. Zelf heb ik helaas niet de luxe om die twee maanden verlof te nemen. Dat betekent dat we noodgedwongen op zoek moesten gaan naar oplossingen. We gaan 2 weken met ons gezin-van-vier op reis, hebben de liefste vrienden en familie die een dagje willen oppassen, en Jules zal ook enkele dagen opgevangen worden in de Ravotterij. een systeem van solidaire opvang dat ik in de paasvakantie met enkele moeders uit het Gentse ben opgestart.

3 jaar en op kamp. Te vroeg?

Daarnaast zal Jules deze zomervakantie voor het eerst ook twee kampen volgen. Een ‘elfen en kabouters’-kamp in juli en een ‘piraten aan boord’- kamp in augustus. Calm down, het is een dagkamp, zonder overnachting. Om 9u wordt Jules afgezet en om 17u30 sta ik hem weer mooi op te wachten aan de poort. De vrees ligt me bij ’t feit dat hij er niemand zal kennen. En hoewel het best een sociaal kereltje is, weet ik niet hoe hij zal reageren op de nieuwe omgeving.

rugzak van Herschel voor kinderen marineblauw en zwart

Geen verrassing

Verrassingen kunnen leuk zijn, maar de ervaring leert me dat je een kind beter voorbereid op dergelijke situaties. Zo weet hij dat zijn laatste schoolweek net van start gegaan is, en dat hij volgend schooljaar naar de ‘grote’ kindjes mag (oftewel, de eerste kleuterklas). Vooraleer hij die overstap mag maken, gaan we op reis, mag hij enkele dagen bij de grootouders blijven slapen én … mag hij op kamp gaan om nieuwe vriendjes te maken. Dat kamp, onder die laatstgenoemde voorwaarden, spreekt hem op dit moment wel aan.

Een nieuwe rugzak om de vakantie te starten!

Om de kinderen nog meer voor te bereiden op de reis en het hele kampgebeuren, mochten Jules en Alixe bij Duifhuizen tassen en koffers een rugzakje uitkiezen (Dankjewel hiervoor!). Oké, de eerlijkheid gebied mij u te vertellen dat ik zelf de rugzakjes gekozen heb. Anders had ik garantie Minion-merchandising aan mijn rekker.

Maar dus, ik mocht bij Duifhuizen tassen en koffers een nieuw rugzakje voor de kinderen kiezen. Stiekem hoopte ik dat mijn favoriete rugzakmerk, Herschel in hun assortiment opgenomen was, en ja hoor. Herschelrugzakjes, present! In kindermaat dan nog, zalig! Amper 2 dagen na de bestelling kwam de postbode aanbellen een groot pakket. Eén marineblauwe en één zwarte rugzak, lekker unisex! Dit zorgt ervoor dat de kinderen hun rugzakjes onderling kunnen wisselen. Momenteel verkiest Jules de blauwe rugzak, terwijl Alixe haar voorkeur duidelijk naar het zwarte rugzakje gaat. Wij zijn klaar voor de vakantie!

rugzak van Herschel voor kinderen marineblauw en zwart


Q. Gaat jouw kindje op kamp en op welke leeftijd vind je hem/haar hier wel/niet klaar voor? Ik ben benieuwd naar jullie mening!


[wdi_feed id=”2″]


4 Comments

  1. Hi! Ik ben zelf een animator bij de Kids Days (kampen zonder overnachting) bij Top vakantie. Ik sta zelf altijd bij de kleutertjes, het is vaak heel spannend voor de ouders, maar voor de 3-jarige lukt het prima. Alle kindjes komen eigenlijk altijd alleen toe, maar wij als animatoren zorgen tijdens de voor opvang al voor genoeg interactie tussen de kindjes. Je kind vindt het vast geweldig, de meeste kindjes waar ik bijsta zijn elke week van de partij. 🙂

    • Oh ik ben zo blij met deze reactie :).
      Hopelijk valt het inderdaad allemaal wel mee en zal hij snel zn draai (en vriendjes) vinden. Dankjewel voor de geruststelling ^^.

  2. Wat goed dat ze dat in België hebben op die leeftijd, al zou ik niet weten of ik het zou kunnen zelfs niet nu te vier is. Nog een jaar, dan gaat ze naar scouting en zal ze toch ook op kamp gaan. Ik heb vroeger zelf jaren op kamp gezeten maar vind het nog best spannend. Ook al laat ik ze vanaf jongst af aan logeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.