Kindvriendelijk Oostende, ook in de winter

gocars oostende in de winter

Kindvriendelijk Oostende, ook in de winter

‘T is ondertussen 21 jaar geleden dat mijn moeder, na de scheiding met mijn vader, het mooie Gent ruilde voor onze koningin der badsteden. Ik wisselde af tussen beide steden, dus jawel: rotverwend. Vanaf m’n 14de nam ik elke week op zondagavond de trein naar Gent, om pas op vrijdagavond -met diezelfde studenten- terug naar naar Oostende te gaan. Ook de vakanties spendeerde ik steevast aan de kust. ’T was tijdens de zomervakantie van 2006 dat ik mijn lief leerde kennen. U zou het een cliché (of zelfs een schande?) kunnen noemen, maar na de studies bleven we plakken en kochten een huis in Gent.

Met veel fierheid keren we quasi elk weekend terug naar ’t zeetje. Het hoogtepunt ligt in de zomer, maar daarbuiten kan je me spotten aan de kust. In het zogenaamde ‘laagseizoen’ vallen de hatelijke files (en toeristen) weg,  en toont Oostende dat het meer te bieden heeft dan enkel ‘zee en zand’.

kindvriendelijk Oostende in de winter

1. Cruisen met je billekarre

In het laagseizoen blijven de toeristen in’t binnenland. Dit betekent dat je plaatst zat hebt om met gocars te crossen. Oftewel: wanneer je kind de dijk onveilig maakt, hoef je niet elke 2m te schreeuwen dat hij/zij voor zich moet kijken. Tegelijk maak je zelf nog eens een flinke wandeling. Win-win!

2. Voorstellingen in’t Kursaal

Elk jaar opnieuw trekt Kursaal Oostende grote namen. Zo staat er in november een ontzettend mooie SwanLake balletvoorstelling op ’t programma. Of voor diegene die wat spanning zoeken: Chippendales! (We mogen de moedertjes op die mamablog niet vergeten he). Ik kijk vooral uit naar De Efteling aan zee en hun een musical over de sprookjessmokkelaar. (Check die trailer!)

review spiekpietjes oostende

3. De Spiekpietjes

Naar jaarlijkse gewoonte meren de Sinterklaas en zijn spiekpietjes aan in Oostende. Dit jaar doen ze dat (wegens restauratie) niet in Fort Napoleon, maar wel op de Koningin Astridlaan. Het VIVES –gebouw naast de Kinepolis doet er dienst als pakjeshuis van de Sint incl. super cozy Sintbar! Je kan de Spiekpietjes expo bezoeken van 20 oktober tot 5 december!

4. Eten in de Koekoek

Gemakkelijk, goedkoop en snel eten in Oostende? De Koekoek in de Langestraat is een hele ervaring. Op de kaart slechts 1 keuze: kip aan ’t spit! Bestek komt er niet aan te pas, dus je gebraden kip moet je lospeuteren met de handen. Smerig en heerlijk!


Q. Ga jij soms richting De Kust in het laagseizoen?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.