Knutselen met pasta, leuk en origineel!

Knutselen met pasta !

Ik ben gezegend met twee creatieve kinderen. Geef hen een kamer vol speelgoed en de kans is groot dat je ze in een hoekje aantreft met een blad papier en enkele stiften. Ze houden zich in stilte bezig, terwijl hun fantasie op volle toeren draait “kijk mama, een prinses met een vuurkleed. Cool eh!”

Woensdagnamiddag is ons momentje om aan’t knutselen te slaan. Onder toezicht kunnen de kinderen al eens zot doen met lijm of verf, en ik moet u niet vertellen dat ze dat altijd vol overgave doen. Deze namiddag gingen we aan de slag met pasta!

Niveau: gemakkelijk!

1. Bloemenweide met vlinderspaghetti

Alixe besloot farfalle in te zetten als vlinders. Ze tekende een aantal bloemen en voorzag haar vlinders van felle kleuren. Tot haar grote spijt hadden we geen glitterpoeder in huis om het schilderij volledig tot z’n recht te brengen.

Knutselen met pasta, farfalle / vlinderspaghetti 2. Prachtige leeuw met vlinderspaghetti

Jules koos voor dezelfde pastasoort en samen toverden we een leeuw op zijn blad. Ik tekende een cirkel die hij inkleurde en afwerkte met farfalle rondomrond. Als finishing touch haalde ik m’n tekentalent van onder ’t stof om onze leeuw een gezicht te geven.

Knutselen met pasta, farfalle / vlinderspaghetti

3. Vlieger met vlinderspaghetti

Terwijl de kinderen hun bloemenweide en leeuw inkleurden, liet ik me ook eens gaan. Pinterest toonde me dat je met pasta ook een leuke vlieger kan maken. Geslaagd, al zeg ik het zelf.

kinderen knutselen met pasta

4. Naamkaartjes met soepletters

Heb je net als ik een doos soepletters in de kast staan? Ook daarmee kan je knutselen! Ik liet Jules en Alixe de letters van hun naam zoeken en we maakten naambordjes. Omdat soepletters nogal aan de kleine kant zijn, is het plakken geen evidentie. Extra oefening voor de fijne motoriek, me dunkt!

Knutselen met pasta: naambordjes met soepletters

Knutselen met pasta: naambordjes met soepletters


Nog meer goesting om te knutselen? Deze is ook erg leuk!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.