Ode aan mijn papieren agenda #cadeautip

voordelen papieren agenda smartphotoOde aan mijn papieren agenda

Terwijl alles en iedereen digitaal gaat, houd ik vast aan de klassieke papieren agenda. Geen bulletjournal (ain’t nobody got time for that), maar wel een stevig boekje vol krabbels, herinneringen en mijlpalen. Ik zou hier lijstgewijs kunnen opsommen waarom een papieren agenda  beter, handiger en leuker is. Feit is dat zoiets erg persoonlijk is.

Terwijl 80% van mijn leeftijdsgenoten zweert bij een digitale agenda en diens niet geheel onlogische voordelen, lijkt het voor mij niet te werken. Best vreemd als je weet dat quasi alles op dat kleine toestel staat. Alles .. behalve een agenda, dus. En een mailbox (principes, weetwel).

voordelen papieren agenda smartphoto

Ik wil jullie wel vertellen dat mijn boekje meer is dan een agenda alleen. Het is o.a. een stuk persoonlijker door de hoeveelheid foto’s die je erin verwerkt. Maar ook behoud ik beter het overzicht door neer te schrijven. (Dat men neergeschreven materie beter onthoudt, is trouwens ook wetenschappelijk bewezen)

Er wordt geschreven, geschrapt, getekend, gescheurd en geplakt. Kortom, mijn papieren agenda wordt geleefd en met het einde van ’t jaar in zicht, is het boekje duidelijk aan vervanging toe. Wat overblijft, kan je gerust een vodje papier noemen, en hoe vreemd het ook klinkt: dat geeft me voldoening! Het is een boek vol mooie herinneringen aan 2018.

Tijd voor meer van dat in 2019. Dus ik ben alweer een nieuw exemplaar aan’t samenstellen. Opnieuw met een vrolijke roze linnen kaft en meer dan 50 foto’s binnenin.

voordelen papieren agenda smartphoto


Lees ook: Chique dinges, die balpennen van Caran d’Ache


#cadeautip

P.S.: Met de actiecode KERST krijg je momenteel 15% korting bij Smartphoto, dus ’t is de moment voor uw agenda, fotoboeken en jaarkalenders. En hiermee heb ik meteen mijn kerstcadeaus voor de schoonfamilie verklapt.


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

One Comment

  1. Ik blijf ook vollen bak vasthouden aan de papieren versie, hoor 😉 Ik vind het nog altijd iets hebben, dat neerschrijven van alles, herinneringen erbij plakken, …
    De digitale agenda wordt hier enkel gebruikt als gedeelde agenda tussen Husband en mij. Ge weet wel, voor die dingen die ik plan, maar waarvan ik zeker ben dat ik het hem ga vergeten zeggen dat dat gepland staat en andersom 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.