Lente in de tuin doet leven

30415454_10155806752279051_2263469888368541696_o

Lente in de tuin

De afgelopen dagen  werden we verwend met heerlijk lenteweer. Met temperaturen die losjes boven de 20 °C kropen was het op en top genieten. De kinderen werden in een zomerse outfit gehesen, kregen een kwak zonnecreme op hun snoet gesmeerd en genoten van de eerste warme stralen op hun blote witte huid.

Begin april: Het ideale moment om de tuin te onderwerpen aan een grondige lenteschoonmaak en voor te bereiden op de zomermaanden. Kilo’s snoeiafval werd afgevoerd en de hogedrukreiniger ontdeed het terras van groene aanslag. Een ritje naar het containerpark werd gevolgd door een ritje naar het lokale tuincentrum (dat ons op slag € 200 armer maakte). We reden blut maar voldaan huiswaarts, met een achterbank vol nieuwe bloemen en planten.

Een volledige namiddag wroeten in de aarde, werd gevolgd door een broodnodige douche, waarna we de dag afsloten met een heerlijke barbecue met vrienden. Zo gaat dat doorgaans in België: Je benut elke warme zonnige dag, want ’t kan zomaar de laatste zijn.

lente in de tuin met houten speelhuisje

De natuur ontwaakt

Op 21 mei zal het exact een jaar geleden zijn dat we dit huis voor ’t eerst bezochten. Om vervolgens in amper 3 dagen over te gaan tot de koop ervan. Noem het gerust love at first sight. In de 7 maanden dat we hier nu effectief wonen is er veel verandert. Tegelijk is er nog ontzettend veel dat we moeten ontdekken. Naarmate de natuur ontwaakt, laat de tuin laat steeds meer van zijn schoonheid zien. Zo werden we begin maart verrast door tal van narcissen die her en der hun kop boven de aarde staken.

Terwijl Matthijs de kinderen in bed stopt, doe ik een laatste rondje doorheen de tuin. Met enige fierheid aanschouw ik ons werk van de afgelopen namiddag. De tuin in’t nieuw. Het ware spektakel begint pas over enkele weken, wanneer de bloemen hun knoppen openen en in volle glorie hun kleur incl. geur met ons delen. Alleen al de gedachte eraan maakt me blij.

Ik neem plaats in één van de ligzetels en begin opnieuw te brainstormen. Dat de tuinmeubels dringend aan vervanging toe zijn, probeer ik Matthijs al voor het 2de jaar op rij te overtuigen. Een nieuwe tafel met bijpassende stoelen, om te starten. Om de boel verder aan te kleden wat grondspots of padverlichting die je begeleiden naar een gezellige loungeset in nabijheid van een knisperende vuurkorf. Klinkt mooi hé?

Naarmate de duisternis valt, en ik nog steeds met de voetjes ophoog in de tuinzetel lig, besef in dat buitenverlichting de volgende to do op ons lijstje wordt. Ik ben grote fan van een zwarte lichtketting met gloeilampen die  op een speelse manier de tuintafel verlicht, terwijl Matthijs het dan eerder voor strakke gevelverlichting heeft. Misschien een combinatie van beide? Keuze genoeg op webshops als Lampen24, me dunkt!

De kinderen slapen, de kippen zijn op stok, en het vrolijke getjilp van de vogels heeft plaats gemaakt voor het sjirpen een 3-tal krekels. Ik geniet terwijl de barbecue zachtjes uitdooft. Laat die zomer maar komen! Wij zijn er klaar voor!


Q. Heb jij een tuin, en staat ie klaar voor de zomer?


[wdi_feed id=”2″]

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.