Onze tweede thuis: Oostende

Allen naar Oostende!

Je kan het gerust onze tweede thuis noemen: Oostende. De stad waar zowel Matthijs als ik onze jeugd doorbrachten. Ik wisselde door gescheiden ouders Gent af met Oostende, maar mijn vriend is een rasechte Ostendenoare. Tijdens de zomer van 2006 leerden we elkaar aan ’t zeetje kennen en studies brachten ons tot in Gent waar we uiteindelijk bleven plakken. We hebben het enorm naar onze zin in Gent, maar zodra we de kans krijgen, begeven we ons opnieuw naar de Kust. En laten we wel wezen er is maar één echte Vlaamse kuststad: Oostende! (al de rest is parking, ofzoiets)

Toen vorige week het kwik richting 20 graden kroop, begon het al te kriebelen en de eerste vakantiedag trokken we meteen met ons gezin naar zee. Die fameuze temperatuur was ietwat gezakt, maar dat mocht de pret niet bederven.  Oostende heeft het hele jaar door tal van leuke activiteiten op de planning staan, en tijdens schoolvakanties zetten ze altijd een extra tandje bij.

Kindercultuurfestival Springtij

Nadat we de kinderen al even lieten uitwaaien op het strand, namen we het programmaboekje van Kindercultuurfestival Springtij onder de arm en reserveerden o.a. een plaatsje voor een fantastisch mooie interactieve kindervoorstelling ‘De Maan In Het Zand’, in de vernieuwde Grote Post.

mercator Oostende masten

De Mercator

Na de theatervoorstelling trokken we naar de jachthaven. Een oude bekende was terug van weggeweest en dat moest gevierd worden. Ik heb het natuurlijk over hét boegbeeld van Oostende: De Mercator.  De gigantische driemaster was enkele maanden out voor een grondige schilderbeurt, maar het schip kan dus sinds zaterdag 1 april weer in al zijn glorie bezocht worden. Wat we meteen ook in de praktijk hebben omgezet.

The Crystal Ship

Verder op onze to do lijst: Een bakfiets huren en met de kinderen de kunstwerken van The Crystal Ship (editie 2, ondertussen) bewonderen. De eerste editie van dit street art project was zo’n ontzettend succes, dat ik me door deze 2de editie opnieuw wil laten verbazen. To be continued!


Maar vooral…

Maar vooral: geniet van de zee en het strand want da’s ongetwijfeld de voornaamste reden dat Oostende de max is! Geniet van ‘t feit dat er in de lente nog volop ruimte is om een vlieger op te laten op het strand, en plan een ritje met de go-cart. Zonder die zwermen toeristen op de dijk heb je massas plek om door te trappen, weetwel. (Zeg niet da je’t van mij hebt… shht.)


the Crystal Ship street art Oostende: Ostend is music

 

oostende met kinderen in de vakantie

oostende met kinderen in de vakantie

Oostende activiteiten met kinderen aan zee

Oostende staketsel


 

4 Comments

  1. Wij waren gisteren daar, superleuke dag gehad, dingen en plaatsen gezien die nog niet in onze woordenboek voorkwamen. Voor herhaling en uitbreiding vatbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.