Jules trakteert met Oreolollies! #DIY

oreolollies - verjaardag traktatie voor klas met oreo
Officieel viert Jules morgen zijn vierde verjaardag, maar gezien het vandaag vrijdag is en hij zijn klasgenootjes in het weekend niet zal zien, mocht hij vandaag al even het feestvarken uithangen in de klas. Uiteraard gaat dit fenomeen gepaard met een traktatie!

DIY Oreolollies met witte chocolade

Na wat gescroll op het DIY-walhala Pinterest besloten we te kiezen voor kleurrijke Oreo lolly’s. Het leek erg simpel, maar de eerlijkheid gebiedt mij u te vertellen dat er best wat tijd in gekropen is.

Men neme:

 • 20-tal Oreo’s
 • Witte chocolade
 • Suikersnoepjes
 • Satéstokjes

oreololly - verjaardag traktatie voor klas met oreo

oreololly - verjaardag traktatie voor klas met oreo

Je gaat als volgt te werk:

 1. Smelt (au bain-marie!) de witte chocolade. Laat het water van je bain marie niet koken, maar hou het gedurende het hele proces warm op een zacht vuurtje. Op die manier zal je chocolade mooi werkbaar blijven zonder dat het gaat stollen.
 2. Open het Oreo koekje en leg het saté stokje ertussen. De gesmolten chocolade gaat hierbij dienst doen als ‘lijm’. Druppel wat chocolade op het saté stokje en druk de twee koekjes goed aan. Laat een 10-tal minuten opstijven in diepvries op frigo. Pas wanneer de chocolade tussen het koekje goed opgesteven is, kan je verder
 3. Borstel je Oreokoek nu volledig in met witte chocolade. Hierbij is het belangrijk dat je een erg dun chocoladelaagje gaat leggen (dus niet onderdompelen in de chocolade).
 4. Rol de Oreokoek met chocolade meteen in de suikersnoepjes en zorg ervoor dat je een mooi egale snoepjeskorst krijgt.
 1. Laat het geheel opstijven in de koelkast.
 1. Ready to serve!

Om de Oreolollies te serveren heb ik met groen steekschuim gewerkt. Jawel, het groen spul dat gebruikt wordt bij bloemschikken. Ik propte het in een mandje en met wat decoratiesteentjes erop ziet het er erg proper uit. Nu hoef je enkel nog de lollies te schikken en klaar!

oreololly - verjaardag traktatie voor klas met oreo


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


 

9 Comments

 1. OH leuk idee, en had idd gedacht dat je sneller klaar zou zijn. Dat stukje van de vriezer zou ik anders denk ik overgeslagen hebben.

 2. Superleuke traktatie. Ik heb deze ook voorbij zien gaan op Pinterest. Van de week ook Oreo traktaties gemaakt voor mijn jongste die zes werd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.