Koken met restjes: Pasta to the rescue!

simpel pastarecept met restjes

17 oktober, internationale dag voor de uitroeiing van armoede, oftewel de dag dat we wereldwijd extra stilstaan bij armoede. Net als vorig jaar wil ik deze dag niet onopgemerkt laten passeren. Cijfers vertellen ons dat 1 op 6 Belgische kinderen opgroeit in een kansarm gezin, en ik vind dat behoorlijk verontrustend.

Tal van organisaties zetten zich dagelijks in om deze personen op verschillende niveau’s te ondersteunen. Armoede treft namelijk niet alleen budget, maar ook sociale ontwikkeling en zelfontplooiing. Resto du Coeur is één van deze organisaties, en biedt diegene die ’t moeilijk hebben een warme maaltijd.

Vorig jaar werkte ik met Resto du Coeur en Soubry een eenvoudig pasta pesto recept uit, en ook dit jaar ga ik opnieuw voor hen aan de slag! Pasta is namelijk een erg dankbaar ingrediënt. Goedkoop, vullend en … smaakt altijd!

Om dat te bewijzen besloot ik dit jaar opnieuw een eenvoudig recept te delen, en hiervoor enkel beroep te doen op restjes. Als moeder is’t niet ongebruikelijk dat ik na school onvoorbereid de koelkast induik en snel a l’improviste een pasta op tafel tover. Vooral op vrijdag vind ik het een gemakkelijke manier om op die manier de restjes van de week verder op te werken. Lekker, goedkoop, en geen foodwaste. Win – win – win, toch?

_______

Tip: Google “Recept” gevolgd voor de ingredienten die je in huis hebt. Wedden dat er een verassend gerechtje uitkomt?

_______

koken met restjes: pasta!

Dit hadden we in huis:

 • Zelfgekweekte kerstomaatjes uit de tuin
 • Een restje gerookte zalm
 • Kruidenkaas
 • Een scheutje room
 • Penne

Recept:

 1. Breng een grote pot gezouten water aan de kook
 2. Halveer je tomaatjes en snij de zalm in reepjes
 3. Kook je penne volgens de verpakking al dente
 4. Giet het kookvocht weg, en meng kruidenkaas met de penne (zorg dat je pasta nog goed warm is. Hierdoor zal je kaas meteen smeuïg smelten).
 5. Gebruik eventueel een scheutje room om je kruidenkaas-saus de juiste textuur te geven
 6. Klaar!
pastarecept met restjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.