Recept: Homemade confituurkoekjes

zelf confituurkoekjes maken met kinderen

Recept: Homemade confituurkoekjes

Ben je (net als ik) nog op zoek naar een origineel cadeau om morgen je mama te verrassen? Duik even de keuken in en tover deze heerlijk zoete confituurkoekjes op tafel. De kans is groot dat je alle ingrediënten in huis hebt!


Dit heb je nodig voor 10 confituurkoekjes

  • 350 gr patisserie bloem
  • 250 gr ongezouten boter
  • 175 gr suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl vanillesuiker
  • Een flinke snuif speculooskruiden (hoeft niet, kan wel)
  • Een snuifje zout
  • 1 ei
  • Confituur (naar keuze)

Zo ga je te werk

zelf confituurkoekjes maken met kinderen

  1. Meng de 175gr suiker met 250gr zachte boter (zorg ervoor dat de boter zacht maar niet volledig gesmolten is).
  2. Klop het mengsel van boter en suiker romig met de keukenrobot of handklopper
  3. Zeef hierbij de bloem
  4. Voeg het bakpoeder, zout, vanillesuiker, speculooskuiden en ei toe
  5. Meng het geheel in de keukenrobot (met deeghaak) tot je een mooi deeg bekomt
  6. Haal het deeg uit de kom en laat, ingepakt in vershoudfolie, 2u rustig in de koelkast
  7. Ben je klaar om met je deeg aan de slag te gaan? Verwarm de oven voor op 175°C
  8. Rol het deeg dun uit op je werkblad (of nog gemakkelijker: meteen op je bakpapier, dan hoef je de koekjes erna niet te verleggen en behou je de mooie vorm.)
  9. Steek met een ronde vorm koekje uit (ik gebruikte een garneerring met een diameter van 6cm). Zorg ervoor dat er tussen de koekje minstens 1cm zit.
  10. Bij de helft van de koekjes, steek je in het midden met een kleine insteekvorm een sterretje, hartje, ..
  11. Bak de koekje 10min af in de oven. Zorg ervoor dat je halverwege de baktijd de bovenste bakplaat wisselt voor de onderste. Op die manier kunnen de koekjes gelijk afbakken.
  12. Laat de koekjes na het afbakken eerst afkoelen voor je ze bestrijkt met confituur. Bestrijk met een dun laagje, en enkel het midden. Duw er een koekje met uitgestoken vormpje tegenaan.
  13. Smakelijk!

zelf confituurkoekjes maken met kinderen


Nog meer goesting gekregen om te bakken? Maak een portie kruidnoten en heerlijk warme chocolademelk. Geniet ervan! 


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

One Comment

  1. Goedemorgen, deze koekjes wil ik graag (glutenvrij) bakken voor kerst. Maar ik vroeg me af of de koekjes de volgende dag al zacht zijn door de confituur?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.