Verjaardagsfeest Part 1: De uitnodigingen!

birthday invitations kidspartyVerjaardagsfeest Part 1: De uitnodigingen!

Eind juni is’t weer zover: Jules en Alixe nodigen vrienden en familie uit voor een groots verjaardagsfeest! Deze moeder is naar goede gewoonte ruim op tijd gestart met de voorbereidingen. Omdat broer en zus samen vieren, kies ik steeds voor een genderneutraal thema. Zo hadden we vorig jaar een vrolijk circusfeest, en dit jaar kiezen we voor een tuinfeest in ware picknick-sfeer.

Ontwerp en design

Starten doen we uiteraard met een mooie uitnodiging voor het verjaardagsfeest. Normaal laat ik m’n creativiteit helemaal los tijdens het ontwerpen van het kaartje, maar wegens tijdsgebrek koos ik dit keer voor een kant-en-klaar design. Ik vond qua ontwerp en kleurencombinatie namelijk helemaal mijn goesting bij Kaartje2go.

Ik koos ervoor om de uitnodigingen af te drukken op een matte papiersoort met reliëf (oudhollandse structuur), waardoor de aquarel-afbeelding nog meer tot z’n recht komt. Om zeker te zijn heb ik ook gebruik gemaakt van de gratis proefdruk die Kaartje2go aanbiedt. Zo kon ik het kaartje en het type papier goed beoordelen alvorens we het effectief in druk lieten gaan.

Verjaardagsfeestje uitnodigingen Kaartje2go

Aftellen!

Volgende week mogen Jules en Alixe hun uitnodigingen uitdelen in de klas, en vanaf dan is’t aftellen naar de grote dag. Hiervoor maakten we een leuke aftelkalender zodat ze dat aftelgebeuren een beetje kunnen visualiseren. Ondertussen heb ik nog even tijd om het thema verder uit te werken. Met behulp van het magische medium Pinterest gaan we op zoek naar leuke manieren om het feest creatief aan te kleden. Denk aan tipi’s, picknick-dekentjes, scoutsspelletjes en natuurlijk de topper: het springkasteel! Ik zie het al helemaal zitten, valt het op?


Q. Geef jij verjaardagsfeestjes graag in een specifiek thema?


One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.