Recept: zomerse couscoussalade met restjes!

recept simpele couscoussalade met restjes

Op een aantal klassiekers na, gaf ik 3 jaar geleden al m’n kookboeken weg. We hadden net een huis gekocht en ik wou niet te veel rommel meesleuren. Die collectie kookboeken mocht dan wel prachtig decoratief te wezen op’t keukenschap, meer dan wat stof vangen deed het daar ook niet. U ziet: van Marie Kondo was nog geen sprake en toch ging ik al massaal aan’t minimaliseren.

Inspiratie voor lekkere gerechten vond ik vooral online, of in mijn mapje met olijfolie of boter besmeurde steekkaarten. De tekst nog amper leesbaar door ’t veelvuldig gebruik ervan. In datzelfde mapje ook een aantal receptenfiches van Hello Fresh. Uit de periode waarin we nog wekelijks een foodbox ontvingen. De vaak verrassende gerechtjes die het toen goed deden, werken ook mooi bijgehouden.

Toen vorige week één van m’n favoriete Hello Fresh receptjes zoek was, ontdekte ik dat je ook alle recepten online terug kan vinden. Geen verkorte of simpelde versie, maar gewoon exact hetzelfde zoals het in de box zit. Erg gemakkelijk als je wat wil schuiven met ingrediënten om het meer naar de goesting van de kinderen te maken, me dunkt.

Zo gebruikte ik de basis van een couscous gerecht om er mijn eigen zomerse verfrissende variant van te maken. Het gemakkelijke bij een couscoussalade is dat het een gerecht is waar je perfect restjes in kan verwerken. Je kijkt wat er in je koelkast of voorraadkast zit, en kan daarvan een heleboel zaken in een couscous salade verwerken. Ik plaatste een foto van mijn laatste variant met granaatappel op Instastories en kreeg meteen de vraag om het recept te delen. Bij deze:

Ingrediënten voor een zomerse couscoussalade voor 4 personen

 • 300 gr voorgekookte couscous
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 1 pakje halloumi
 • 1 paprika (ik verkies geel geel of rood)
 • Een hand vol rozijnen
 • Een hand vol rucola
 • 1 granaatappel
 • Eventueel pompoen of zonnebloempitten

Zo ga je te werk:

 1. Snij je paprika in blokjes van ongeveer 1×1 cm
 2. Snij je halloumi in blokjes van ongeveer 2×2 cm
 3. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof je paprika goed aan.
 4. Doe de gestoofde paprika in een apart potje en bak nu in dezelfde pan je halloumi. Let om, halloumi verliest eerst wat vocht alvorens het krokant kan bakken. Geef deze kaas dus even tijd.
 5. Laat je couscous wellen volgens de instructies op de verpakking. Meestal is het 1 maateenheid (bvb één kopje) couscous + 1  maateenheid (datzelfde kopje) heet water. Laat in je heet water eventueel ook een bouillonblokje oplossen voor wat extra smaak.
 6. Zodra couscous goed losgeroerd is en een mooie textuur heeft, doe ik deze in een grote pot en meng hieronder de paprika, halloumi, rozijnen, granaatappelpitjes, zaden of noten en een handvol versneden rucola.
 7. Ik eet m’n couscoussalade liefst lauw of zelfs koud, maar ontdek zelf waar jouw voorkeur naar gaat
 8. Smakelijk! 
recept zomerse couscoussalade -goedgekeurd door kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.