Binnenkijken: ons huis dat nooit af is.

’T is bijna drie jaar geleden dat we ons huis kochten. Een halfopen bebouwing uit ’t jaar 1932 op 7 km van het Gentse stadscentrum. Een ruime woning met idem tuin, vlot bereikbaar vanaf de autosnelweg én met parkeerplaats(en) voor de deur. Wat we zochten leek quasi onmogelijk binnen ons budget, en toch: gevonden, verliefd geworden en gekocht.

We kochten een instapklare woning waar zich geen renovatie aandringt, en toch werden reeds enkele werken uitgevoerd. Vooral de behandeling van opstijgend vocht nam hier een grote hap uit ’t budget.  Bovendien werd meteen na onze verhuis de volledige keuken vernieuwd, en recentelijk werden alle ramen vervangen. Tussendoor bleef het eerder bij kleinere onderhoudswerken. Schilderen, behangen, een nieuwe condensatieketel en een broodnodig ventilatiesysteem in de vochtige ruimtes. Maar het stopt nooit, zo gaat dat nu eenmaal met klussen in huis. De lijst is eindeloos

Voor je’t weet maak je plannen om de zolderruimte (die momenteel grotendeels dienst doet als speelkamer) om te bouwen tot een volledig ingericht ‘ouder’verdiep met slaapkamer en 2de badkamer.

We wachten nog even tot er opnieuw stofmaskers ter beschikking zijn, om ons vervolgens in die elegante werkoveralls te wringen. Ik zag trouwens dat ze bij engelbert strauss niet enkel overalls verkopen voor mannen, maar ook voor vrouwen én kinderen. Zo kunnen we het hele gezin van gepaste kledij voorzien tijdens dit nieuwe project.

Feit is dat ons huis voldoende kamers telt, maar helaas vind ik ze net een slag te groot en niet altijd even logisch gesitueerd. Zo is de (voorlopig) enige badkamer enkel bereikbaar via een slaapkamer. Op korte termijn allemaal geen probleem. De kinderen delen met veel plezier zo’n grote slaapkamer, en de slaapkamer die toegang biedt tot de badkamer wordt is momenteel als bureau ingericht.

Al ben ik me ervan bewust dat broer en zus niet eeuwig samen slapen. Zodra er daar gesplitst wordt, heeft één van beide de luxe van de eigen badkamer. Oftewel: de miserie dat de rest van ‘t gezin door zijn/haar kamer moet voor de dagelijkse hygiënestop.

Kortom, we gaan binnenkort nog eens in’t stof bijten!

fluweel velvet poef pib

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.