Next level Peperkoek met chocolade en nootjes!

recept peperkoek met chocolade en nootjes

Hoewel peperkoek veelal geassocieerd wordt met een winterse zoetigheid, hebben wij het ’t hele jaar door in huis. De kinderen krijgen het als dessertje mee in hun lunchbox, we verwerken het in een simpele vlaai of broodpudding, en uiteraard als smaakmaker in de verse stoverij. U ziet, de mogelijkheden met peperkoek zijn eindeloos.

Vorige week besloten we met onze honingkoek next level te gaan. Met een laagje gesmolten chocolade en bresiliennenootjes.

Dit heb je nodig:

  • Vondelmolen peperkoek (bij voorkeur ongesneden)
  • Pure chocolade
  • Bresiliennenootjes
  • Houten ijsstokjes / knutselhoutjes
recept peperkoek met chocolade en nootjes

Zo ga je te werk:

  1. Snij je peperkoek in schijfjes van +/- 1,5cm
  2. Door de bovenkant van je schijfje rond af te snijden zoals op de foto, krijg je de vorm van een ijsje.
  3. Duw er voorzichtig een knutselhoutje in
  4. Smelt je chocolade op de juiste manier(!) in de microgolf of au bain-marie. (temperen noemen ze zoiets en het zorgt ervoor dat je chocolade op een egale manier stolt.)
  5. Met behulp van een lepel breng je de chocolade aan op je honingkoek
  6. Vervolgens strooi je de bresiliennenootjes over de nog vloeibare chocolade
  7. Laat de chocolade afkoelen en stollen
  8. Smakelijk! Easy peasy, right?
recept peperkoek met chocolade en nootjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.