De kracht van een warm bad

waarom kleuters zo leuk zijn

Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe ging, maar toen we vier jaar geleden op zoek gingen naar een geschikt koophuis voor ons gezin, zwaaiden we met  een goed gevuld prioriteitenlijstje. Je legt tenslotte een pak geld op tafel en zal er een groot deel van je leven doorbrengen. De regio alsook de staat van de woning stonden -for obvious reasons- met stip op nummer één. Maar ook het aantal slaapkamers en de aanwezigheid van een tuin, parkeerplaats voor de deur en een bad waren doorslaggevend.

Een bad? Jazeker, dat las u goed. Als moeder ben ik een bad meer dan ooit gaan waarderen. En niet persé om er zelf in te gaan liggen. Menig (figuurlijke) brandjes zijn geblust door mijn kinderen even af te leiden met een warm badje. Doeltreffend tegen vuil en verveling. Een deugddoend rustmoment na een drukke dag op school.

Dat onze badkamer voorzien is van een ruim tweepersoonsbad zie ik dus als pure luxe. Ik kan er probleemloos mijn hele kroost (incl. een overaanbod kleurrijk badspeelgoed) in kwijt. Ze amuseren zich en een golfslagbad is er niets tegen. Wanneer diezelfde kroost in bed ligt, is het dan weer heerlijk om er samen met mijn man laatavondgesprekken te voeren of een film te kijken. Dampend terwijl ons voeten en handen verrimpelen.

Dan bedenken we hoe we onze badkamer praktischer zouden kunnen indelen. Ik hou me graag bezig met interieur en wanneer ik in bad lig te weken beperkt zich dat vooral tot badkamer inspiratie.

De indeling van onze badkamer is naar mijn mening niet ideaal, maar er is ruimte. Ons gezin van vijf kan er zich gemakkelijk klaarmaken zonder dat we elkaar voor de voeten lopen. Die ruimte zorgt voor mogelijkheden. Het  grote raam aan het bad zorgt voor veel daglicht. Om te vermijden dat de buurt zich kan vergapen op ons atletisch lichaam, werd hier gekozen voor melkglas. Al hadden we evengoed voor strakke jaloezieën van Veneta kunnen kiezen.

’T is vooral de positie van de wastafels waar ik niet wild van word. Die staan op een bizarre manier geschrankt waardoor het geheel er nogal druk uitziet. Dan probeer ik me te visualiseren hoe ik de ruimte nog lichter, groter en praktischer kan maken. Met een lange wastafel, grote spiegel met een ledstripje achter, lage kasten en praktische opbergmogelijkheden. Voorlopig staat er geen badkamerrenovatie op de planning, maar dromen -terwijl ik languit in bad lig- mag, toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.