Sinterklaas verlanglijstje maken, anno 2017

verlanglijstje sinterklaas

Het is weer die tijd van ’t jaar: Sinterklaas is in ’t land. Hoera! Kinderen zijn reeds druk in de weer met het samenstellen van een brief en verlanglijstje. Ook Jules en Alixe dicteerden me de inhoud van hun brief. Zo vertelde Jules met enige fierheid dat hij vier jaar is, en in de 2de kleuterklas bij juf Lieve zit. Dat hij graag met zijn zus speelt, en ook met zijn vriend Obi.

Onderaan de brief kregen ze ruimte voor hun verlanglijstje. De ruimte was (bewust) beperkt dus mijn kinderen moesten keuzes maken. Van de reeks speelgoedboekjes die ik vorige week in de brievenbus terugvond, bleef weinig over. Een papierversnipperaar is er niets tegen. Overal in huis vond ik knipsels met speelgoed. Van een telegeleide auto, LEGO en Playmobil voor de zoon, tot een Barbiepop, roze jeep en véél chocolade voor de dochter. Bovenaan de brief schreven mijn kinderen hun naam.

Mijn hart smolt een beetje.

Verlanglijstje anno 2017

Laten we wel wezen, die klassieke brief aan Sinterklaas hoort erbij. Tegelijk moet ne mens meegaan met zijn tijd. Het knip- en plakwerk dat gepaard gaat met het samenstellen van hun verlanglijstje mag dan wel een goede oefening zijn voor de fijne motoriek van mijn kinderen, het is ook fijn om weten dat het tegenwoordig ook wat gemakkelijker en sneller kan.

Zo kan je kind bijvoorbeeld via Sints cadeaumachine van Bol.com Tindergewijs (oftewel door te swipen) een online verlanglijstje samenstellen. Die de ouders dan op hun beurt gemakkelijk met vrienden of familie kunnen delen. Het opzet is simpel: op basis van de leeftijd en interesses van je kind maakt Sints cadeaumachine een lijst met speelgoed waaruit je kind kan kiezen. Een verlanglijstje, maar dan digitaal.

Bovendien kan je jouw zoon of dochter via diezelfde cadeaumachine ook verrassen met een persoonlijke boodschap van Sinterklaas. Waarbij de Sint dat extra duwtje in de rug geeft om zonder tut te slapen (in ruil voor een extra cadeau, natuurlijk.), of een complimentje omdat ze flink opgeruimd hebben, zomaar.

Q. Wat staat er bovenaan het verlanglijstje van jouw kind(eren)?

online verlanglijstje sint cadeaumachine bol

verlanglijstje sints cadeaumachine bol.com


Like what you read?
Volg me 
Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


One Comment

  1. Dat zou vroeger veel knip en plak werk bespaart hebben 🙂 Ook is dit handig als je zoals ik een ‘nee, geen reclame’ sticker hebt hangen dus geen speelgoedboekjes ontvangt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.