TIPS MET KIDS: subtropisch zwemparadijs Rozebroeken (Gent)

wpid-wp-1490605993815.jpeg

Vijf zwembaden in Gent

Toen ik nog een klein Estertje was, ging ik regelmatig met mijn ouders zwemmen. ’t Was een luxe dat we als inwoner van Gent konden kiezen uit vier zwembaden. Strop, Van Eyck, Rooigem en GUSB lagen op amper een boogscheut van elkaar. Stuk voor stuk stoefen ze met hun 25 meter bad waar menig Gentenaar zijn eerste zwembrevet in ontvangst mocht nemen. Hoewel ze naast dat fameuze 25m bad en één enkele glijbaan weinig te bieden hadden, heb ik er toch uren waterpret beleeft.

’t Was hoogstens uitzonderlijk dat we eens zot deden en een subtropisch zwembad bezochten. Zowel het tarief als de lange autorit (’t was in Brugge of Brussel te doen) hielden ons daartoe tegen. Dat ik tot mijn 21ste levensjaar -ondertussen 6 jaar geleden- moest wachten voor S&R voet op Gentse bodem zette. Sport en recreatie (kortweg S&R) Rozebroeken was geboren. Gent was in 2012 de vierde stad in het rijtje dat de luxe van een eigen hypermodern subtropisch zwembad toegewezen kreeg. Dat het gigantische zwembad op amper 10 minuten van mijn deur lag, was dan ook fantastisch.

Kortweg: Rozebroeken

Ondertussen zijn we 6 jaar en twee kinderen later. S&R Rozebroeken veranderde zijn naam naar LAGO Rozebroeken, waarmee ze willen refereren naar natuur, waterbeleving en vakantiegevoel. Voor mij blijft het kortweg ‘Rozebroeken’. En jawel, ik ben nog steeds vaste klant. Al was het maar omdat mijn kinderen er wekelijkse zwemlessen volgen in het olympisch bad (en we hierdoor telkens met een mooi kortingtarief naar het subtropische gedeelte kunnen doorsteken).

Nadat ik me de eerste drie jaar als moeder overwegend tot het gigantische kinderbad en de warme lagune beperkte, hebben de kinderen eindelijk de leeftijd bereikt waarbij ze (voorzien van de juiste drijfhulpjes en onder begeleiding) de glijbanen en wildwaterbaan ontdekken. Vooral de Red Viper (rode glijbaan) waar je met behulp van opblaasbanden naar beneden zoeft is topfavoriet.

Na het intensieve zwemmen en spelen bekomen we in de warme lagune (33°C), waarna we ons aankleden en tot het Rest-au-café begeven. Hier stillen we kleine of grote honger na het zwemmen terwijl de (onvermoeibare) kinderen zich verder uitleven op de speeltoestellen.

rest-au-café Lago Rozebroeken

Q. In welk zwembad gaan jullie het liefst zwemmen met kinderen?


[wdi_feed id=”2″]


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.