Wie jarig is trakteert! #woopwoop

jarige mag kaarsjes uitblazen op chocoladetaart

Jules vierde vrijdag zijn derde verjaardag. Het mag dan wel de derde keer zijn dat hij de hele cirque met toeters en bellen meemaakt, toch was het voor ’t eerst dat hij besefte wat een zogenaamde verjaardag inhield. De kleuter heeft er een week naar afgeteld en genoot van élke felicitatie.

Jarig in de kleuterklas

Ook op school besteden ze uiteraard veel aandacht aan de verjaardag van een kleutertje. Jarige kindjes staan een hele dag in the picture. Ze krijgen een kroon, er wordt voor hen gezongen en gedanst. Het jarig kindje mag van de juf ook 2 items van thuis meebrengen. Twee items die voor hem/haar belangrijk zijn. Deze spulletjes mag het kind dan uitgebreid voorstellen aan zijn klasgenootjes. Jules koos hierbij om zijn klas te laten kennismaken met zijn lievelingsauto (De Bobcat) en zijn favoriete bouwvakkershelm. (Al twijfelde de kleuter enorm tussen die bouwvakkershelm en de CD van Kapitein Winokio)

Traktatie voor de klasgenootjes

De meeste kinderen krijgen op hun verjaardag traktaties mee van thuis. In de voormiddag mocht Jules zijn klasgenootjes verwennen met heerlijke (door papa gebakken) pannenkoeken, en bij het laatste belsignaal kreeg elk kindje nog een klein cadeautje mee in de rugzak. Ik ging voor de traktatie op zoek naar een leuk en vooral bruikbaar cadeautje. Al snel stootte ik op een compact doosje met kleurpotloodjes. Ik vond het trouwens verdomd handig dat dit geschenkje inclusief gepersonaliseerde stickertjes kwam. Ik hoefde enkel nog te plakken en klaar! #lazymom.

(De stickertjes geven trouwens al een kleine hint over het thema waarin Jules en Alixe hun verjaardagsfeestje binnenkort zullen vieren. Bzzzz…. Hihi!)

Wie jarig is zorgt voor traktatie in de klas: kleurpotloodjes van smartphoto met gepersonaliseerde sticker

Wie jarig is zorgt voor traktatie in de klas: kleurpotloodjes van smartphoto met gepersonaliseerde sticker

Q. Waarmee laat / liet je jouw jarige trakteren? 


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


One Comment

  1. Op de school waar ik werk, mogen de kinderen geen cadeautje meegeven. Ergens hoop ik dat het ook niet mag op de school waar Ellie naartoe zou gaan. Geen stress :-). Maar ik vind deze alvast heel schattig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.