9 wreed wijze dingen om te doen in gent (mét kinderen)

Zelf ben ik geboren en getogen in het mooie Gent. Als rasechte Gentenaar ben ik dan ook fier op mijn stad. De mooie architectuur, hippe adresjes en multi culturele bevolking maken van Gent een wreet wijze stad.

Je zou kunnen stellen dat ik Gent als mijn broekzak ken, toch blijf ik continu nieuwe plaatsen (her)ontdekken. Ik ging in de Arteveldestad naar school, behaalde mijn bachelor Marketing en was meerdere keren per week te vinden in de uitgaansbuurt(en). Als barmeisje of fuifbeest.

Hoewel ik vorige week, per toeval, nog eens in de Charlatan belandde, staat het uitgaansleven hier op een laag pitje. Wat trouwens geen drama is, ik heb namelijk andere dingen aan mijn hoofd. Kinderen, om zo maar iets te zeggen.

Het toeval wilt dat er in de studentenstad ook enorm veel te beleven valt voor kinderen. Hieronder vind je onze leukste uitjes.

1. Speeltuin Gentbrugse Meersen

Speeltuin Gentbrugse Meersen in Gent

Heb je kinderen van 3 jaar of jonger? Dan raad ik zeker de speeltuin in de Gentbrugse Meersen aan! In de speeltuin bij de Gentbrugse Meersen vind je veilige doch uitdagende speeltuigen voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Het speelplein is voorzien van een zachte rubberachtige ondergrond, en is bovendien erg proper. Ga je naar de Gentbrugse Meersen? Neem dan zeker de (loop)fiets van je spruit mee, een betere plek om naar hartelust te crossen of leren fietsen, zullen ze niet snel tegenkomen!

In de Gentbrugse Meersen vind je ook het Geboortebos. Vorig jaar mocht Alixe hier haar boompje planten

2. Legotorens STAM

Ik vind STAM een ontzettend mooi en modern stadsmuseum dat je alles vertelt over het mooie Gent. Je ontdekt in het museum de vele lagen de hedendaagse stad met een eeuwenoude geschiedenis. Een bezoek aan het STAM wordt met duizenden witten legoblokjes afgeloten. Hiermee kan jong en oud aan de slag, om de stad van hun dromen mee te bouwen.

3. Huis van Alijn

Huis van Alijn is hét ideale museum met kinderen. Het Huis van Alijn neemt je mee naar de jaren stillekes. Wat het Huis van Alijn zo leuk maakt? De spullen staan hier niet tentoongesteld in klassieke vitrinekasten, maar zijn verwerkt in levensechte decors. Je kijkt niet vanop een afstand, maar wandelt simpelweg door de decors.

Een klaslokaal van uit de jaren 20 inclusief, oude schoolbel, leesplankje, .. Of wat dacht je van een geboorte in 1910? Welke attributen had de gynaecoloog ter beschikking, hoe zag zo’n geboortekaartje eruit en had je ooit van een scapulier gehoord?

4. Wereld van Kina: Het Huis en De Tuin

De Wereld van Kina is een natuurmuseum voor kinderen. Jawel, specifiek voor kinderen. In dit museum kunnen kinderen spelenderwijs alles leren over natuur. In Het Huis (op het Sint Pieterplein), leren ze adhv fossielen en opgezette dieren alles over dieren en hun ontwikkeling. De Tuin (Tolpoort) richt zich dan weer meer op planten, bijen én … meer dan twintig levende vogelspinnen. Brrrrr. In  De Tuin van Kina vind je bovendien de tutjesboom. Hier hebben honderden kindjes hun tutje ingehangen bij wijze van afscheid. Het is erg leuk om zien, die boom. Bekijk zeker de openingsuren voor je aanzet, want op zaterdag is de De Wereld van Kina gesloten!

5. Amélie & Moi

kindvriendelijke restaurant / café in Gent: Amelie et Moi

Vanaf 26 oktober 2016 heeft Gent er weer een topadresje bij. In de Steendam, tussen Portus Ganda en de Vlasmarkt, opent namelijk het een restaurant / caféetje dat volledig focust op (kleine) kinderen en hun ouders. De zaak draagt de naam Amélie&Moi en samen met je glaasje rosé, kan je er dagverse groenten- of fruitpapjes bestellen. Heb je’t niet voor pap, maar geef je jouw kind liever voeding uit het vuistje? geen probleem! Rapley is eveneens voor handen in dit modern experience café.

6. Het Gravensteen

In het stadscentrum van Gent vind je nog een middeleeuwse burcht, een echt ridderkasteel. Als kind vond ik kasteelbezoeken altijd erg saai, maar Het Gravensteen in Gent is zodanig bewaard gebleven, waardoor het lijkt alsof je terug in de middeleeuwen gezogen wordt. Bovendien heb je vanuit Het Gravensteen een fantastisch zicht op de stad.

7. Ma & Ik

Ma en Ik is een gezellig eethuis in Sint Amandsberg (Gent) waar je terecht kan voor een verse kop soep en rijkelijk belegde boterhammen. Net als thuis, maar dan met meer keuze en zonder afwas. De zaak wordt uitgebaat door mama Veronique en dochter Lien. Bij Ma & Ik ben je meer dan welkom met kinderen, dus spring zeker eens binnen als je in buurt bent!

8. Familiepark Harry Malter

Uitstap in Gent: Familiepark Harry Malter

Ben je voor langere tijd in of rond Gent met kleine kinderen, dan kan het Familiepark van Harry Malter in Heusden een leuke daguitstap zijn. Wij zijn al 2 jaar op rij vaste klant in het park en daar hebben we een goede reden voor.

9. Bootje varen

Bootje varen is de max. En terwijl mama en papa de geschiedenis van Gent meepikken, wanen de kinderen zich de koning te rijk op het water. Bootje varen door het historisch Gents stadscentrum is ontzettend leuk. En daar hoef je niet eens een toerist voor te zijn.


Q: Heb je zelf nog leuke adresjes in Gent? Laat het me zeker weten!


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.