Met warme voeten in de herfst

Timberland bruine winterschoen voor kinderen

Met warme voeten in de herfst

Alsof de zon nog een laatste sprintje wou inzetten, konden we deze week genieten van een indian summer. Toch lijkt het officieel: de herfst is in ’t land.  Het seizoen van kaarsen en plaids. Op het keukeneiland staat een mand walnoten en een grote pot pompoensoep suddert op ’t fornuis.  De temperatuur duikt ’s nachts onder de 10 graden en ’t wordt voelbaar kouder. Al lijkt die koude mijn kinderen niet te deren. ‘T is alsof het vooruitzicht naar de koude winter hen extra triggered om buiten te spelen.

Ik geef hen overschot van gelijk. De herfst en diens kleurenspektakel is te mooi om binnen te blijven. Al is warme kledij wel een must wanneer je je in de herfst buiten begeeft. Het is misschien nog wat vroeg om gewapend met muts, sjaal en handschoenen naar buiten te gaan, maar een degelijk paar warme stevige schoenen doet wonderen in de vroege herfst.

Een goede winterschoen moet de voeten droog en warm houden, én (niet onbelangrijk) je de nodige grip bieden. Ik zocht en vond een schoen die beschermt bij extreme weersomstandigheden, maar tegelijk dagelijks kan gedragen worden om bijvoorbeeld naar school te gaan.

M.a.w., geen model dat synoniem staat voor: lompe lelijke snowboot. Het zou trouwens zonde zijn om voor mijn kinderen een dure winterschoenen te kopen, die ze enkel bij Vortex-toestanden kunnen dragen. Wetende dat je dan 80 euro uitgeeft aan een schoen die amper vijf keer gedragen wordt.

Dit jaar koos ik voor Timberland. Niet de klassieke camelkleurige Timberland bottines waar half Vlaanderen mee rondloopt, wel een stevige donkerbruine hoge schoen met wollen voering. Ideaal om door de bossen te crossen en je in een stapel bladeren te smijten, me dunkt.

Timberland bruine winterschoenen voor kinderen


Q. Ik ben wel nog steeds op zoek naar een leuke winterschoen voor Alixe. Wie heeft de gouden tip voor meisjes winterschoenen?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.