Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om je peuter goed te laten eten. Het is best frustrerend wanneer je je best doet om een verse, gezonde én bovendien lekkere maaltijd te prepareren, die de kinderen dan gewoon nee-schuddend opzij duwen. Ze eten nog liever een hele dag niks dan te proeven van mijn kookkunsten.
Dessertjes en tussendoortjes, da’s dan weer geen probleem voor de kleintjes. Op voorwaarde dat er voldoende suiker of zoetstof in zit, natuurlijk. En laat dat nu net de moeilijkheid zijn. Een heerlijk tussendoortjes of lekker dessertje dat je enigszins verantwoord kan noemen. En toch is het mogelijk!
Wij smullen regelmatig een tussendoortje met gebakken appel en verse kaas. Lekker tijdens ’t ontbijt of een brunch, maar ook als dessertje of tussendoor! Super snel gefixed en lekker voor groot en klein.
Gebakken appel en verse kaas
Men neme:
- 1 appel
- 2 petit-suissekaasjes
- Vetstof zoals boter of kokosolie
- 1 rijstkoek
- Een halve eetlepel honing
Bereiding (10 min.)
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes van 1 cm.
- Smelt de vetstof in een braadpan en bak de appelblokjes goudbruin. Meng er de honing onder en laat afkoelen.
- Doe de petit-suisse kaasjes in een potje en meng hieronder een verkruimelde rijstwafel
- Je kan de gebakken appelblokjes ook meteen mengen onder de kaas, maar om het geheel wat fotogeniek te maken, werkte ik in laagjes en werkte ik af met verkruimelde rijstwafel.
- Smullen maar!
Dit vinden Jules & Alixe ook lekker:
- My Kids’ Favorite Food – Tagliatelle met spinazie, ricotta en zalm
- My Kids’ Favorite Food – Quiche
- My Kids’ Favorite Food – Banaanpannenkoek
- My Kids’ Favorite Food – Tortellini met verse spinazie en mascarpone
- My Kids’ Favorite Food – Wentelteefjes met vers fruit
- My Kids’ Favorite Food – Pizza met ricotta en spinazie
- My Kids’ Favorite Food – Appeltaart
- My Kids’ Favorite Food – Appelmoes
- My Kids’ Favorite Food – Hartige groentenmuffins
Dat ziet er lekker uit! Mmmm!
Ik vind het zo’n aparte combinatie kaas met appel! Maar wel origineel!