31 lentes jong, drie kinderen rijk en hopla: grijs.

grijs haar

Net als elke vrouw heb ik complexen. Doorheen de jaren heb ik die grotendeels leren relativeren en mezelf met alle bijhorende rondingen en kwaaltjes proberen accepteren. Waar mogelijk (en betaalbaar) help ik natuur al eens. Mijn maandelijkse manicure, bijvoorbeeld. Of door bij gelegenheid wat make-up tegen ’t gezicht te smijten. Moet kunnen.

Mijn haar, daarentegen, is iets waar ik zelden extra tijd voor maak. An sich heb ik een gemakkelijk kapsel. Sluik, donkerblond, dun, maar -al bij al- nog een rijkelijk gevulde kop. Ik hoef het niet te stijlen, noch te krullen. Mijn kinderen gunnen mij hooguit een kwartier in de badkamer, dus ik heb keuzes leren maken. Hooguit één keer per jaar laat ik het enkele cm’s inkorten. Je zal me niet snel betrappen met speciale hairdo’s. Simpel los, of in een staart.

Me time of waste of time?

Al is er een periode geweest dat ik meer moeite deed om mijn coiffure ietwat in model te krijgen. Ooit ging ik als zelfs als blondine door ’t leven. Maar het van tijd-tot-tijd verplichte bezoekje aan de kapper om die uitgroei bij te werken, gaf me stress (en koste me veel geld). Voor velen valt die halve dag bij de coiffeur onder ‘me-time’, voor mij voelde het vooral als een waste-of-time. Bovendien merkte ik dat het kleurbehandeling mijn haar geen deugd deed. Een halfjaarlijkse Olaplex behandeling deed veel damage control, maar ik besloot toch terug te gaan naar mijn natuurlijke haarkleur. Kleuren kon ik later nog doen, wanneer het grijs werd. Nu wou ik mijn natuurlijke haarkleur vooral omarmen, for as long as it takes.

Grijs.

Et voila. We zijn enkele jaren later, 31 lentes jong, drie kinderen rijk en hopla: grijs. Of ’t is te zeggen: er wordt al eens een grijs haar gespot. Het begon met één, maar ze vermenigvuldigen zich in sneltempo. Voorlopig nog subtiel, maar ’t is er. Stug, dik en krullend. Niemand ziet het, maar ik kan er niet naast kijken. Kendet? Ik vrees dat een kappersbezoek en kleuring zich binnenkort aandringt.

En ik heb zo horen vertellen dat een roze of blauw coupe in de mode is tegenwoordig? Wa peisde?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.