’T is zalig om na een drukke dag tot rust te komen in een warm dampend bad. Het hoofd leegmaken terwijl vingers en tenen langzaam verschrompelen. Ik vertelde hier al eerder dat een bad hoog op ’t prioriteitenlijstje stond bij de aankoop van ons huis. Voor mezelf, maar bovenal voor de kinderen. Elke moeder met jonge kinderen zal beamen dat een bad multifunctioneel is. Persoonlijke hygiëne met stip op nummer één, d’uh. Maar daarnaast kan het ook perfect ingezet worden bij verveling, driftbuien of als avondritueel.
Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toegaat, maar het bad heeft hier heel wat (figuurlijke) brandjes geblust. Een golfslagbad in een -niet nader genoemd- subtropisch zwembad is er niets tegen, maar dat terzijde.
Chemische-vol-brol badproducten vs hypoallergene shizzle
De oudere kinderen hebben toegang tot een kast vol badproducten, en laten zich gaan met allerhande zeepjes, bruisballen en badzout. Ik betwijfel of het allemaal opportuun is voor ’t velleke, maar dat terzijde. Het lijkt erop dat Jules, die als baby en peuter last had van atopische eczeem, zijn (over)gevoelig huidje volledig ontgroeid is, dus laat ik hem mee genieten van ‘t assortiment.
De jongste telg van de gezin, Remi, hou ik nog bewust ver weg van die chemische-vol-brol-badproducten. Voor hem alleen hypoallergene shizzle met natuurlijke ingrediënten, zacht en voedend voor ’t fragiele babyhuidje. Terwijl het bad vult, doen we bijvoorbeeld al een korte rustgevende massage met olie om het huidje extra te hydrateren. Badolie is voor mij één van de ongewaardeerde baby-essentials. Je kan het gebruiken voor een rustgevende massage olie, gewoon als druppeltjes in’t badwater of je kan bijvoorbeeld ook perfect vervelende melkkorstjes behandelen met badolie. De eerste 2 à 3 maanden na Remi’s geboorte gebruikte ik trouwens enkel een kwalitatieve babybadolie, en geen andere producten om hem te ‘wassen’.
Alles om dat kleintje een zo puur mogelijk start te geven. Om dan dus later de grootste brol in huis te halen. Tja.