Babykamer in te richten? Dit zijn mijn tips!

Ik vond het inrichten van de babykamer één van leukste aspecten tijdens de zwangerschap. Naast het kopen van die mini kleertjes, is de babykamer het eerste tastbare. Ik was dus amper 4 maanden ver, en was al volop bezig met de inrichting van die fameuze babykamer. Ik kon er uren rondhangen terwijl m’n handen over dat beginnend buikje wreven. Ik probeerde mezelf dan in te beelden hoe het er zou uitzien met ons kindje in dat opgemaakte wiegje.

Ondertussen zijn mijn kinderen 5 en 6 jaar, én zijn we verhuisd, maar toch viel me op dat er best veel van hun oorspronkelijke babykamer standhoudt. Spulletjes die ik indertijd met veel zorg selecteerde, met ’t idee: hier gaan ze nog lang genot van hebben. Ik vertel je graag wat onze toppers zijn, en waar je op kan letten bij de inrichting van een gezellige babykamer.

Stijl, sfeer en kleur

Kleur en stijl kies je natuurlijk op basis van je persoonlijke voorkeur. Ik vind het aangenaam als een babykamer een bepaalde rust uitstraalt. Ook nu de kinderen ouder zijn hebben ze nog steeds een slaapkamer zonder al te veel prikkels. Geen schreeuwerig speelgoed, wel een cozy corner met boekjes, knuffels en dekentjes. Die rustige en fijne sfeer creëer je bijvoorbeeld door met zachte kleuren en natuurlijke materialen te werken.

Tip terzijde: Als je baby kort na geboorte zijn intrek zal nemen in de babykamer, is het aangeraden om op tijd de schilder- en/of behangwerken op te starten, zodat je de kamer voldoende kan verluchten voor de baby er is.

Meubels

Het spreekt voor zich dat je kiest voor meubels van goede kwaliteit die voldoen aan de veiligheidsnormen. Onze voorkeur ging daarnaast vooral naar houten meubels in lichte kleuren vanwege de natuurlijke en serene uitstraling. Omdat we het belangrijk vonden dat de babykamer kon meegroeien tot kinderkamer, kozen we ook voor verschillende meubels die dit toelieten, denk bijvoorbeeld aan een meegroeibed. Verder was het ook belangrijk dat babykamer ingericht werd met praktische meubels. Strak en mooi is leuk, maar vergeet niet dat voldoende opbergruimte een ware luxe is met een baby.

Tip terzijde: hou bij de keuze van meubels rekening met een eventuele levertijd. Die kan soms oplopen tot 6 tot 10 weken.  

Inrichting en decoratie

Inrichting en decoratie vond ik het uiteraard het leukste gedeelte. Ik heb een zwak voor leuke accessoires! Een toffe quote aan de muur, een passend tapijtje, een wandplank met enkele eyecatchers, opbergmanden en knuffels. ’T is bovendien leuk om te zien dat veel van deze spulletjes 6 jaar na de geboorte nog steeds in de kinderkamer-interieur verwerkt worden. De klamboe die eerder boven het wiegje hing, doet nu dienst als cozy leeshoekje, aangevuld met hun geboorteknuffels en wiegdekentjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.