blijf-in-uw-kot-recept: corona pannenkoeken !

Misschien herinner je je nog dat ik voor valentijn aan de slag ging met hartjes pannenkoeken. We mengden een deel van het pannenkoekenbeslag met kleurstof en maakten vervolgens een roze hartjesvorm in de pannenkoeken. Simple comme bonjour. ’T is een feit dat je in pannenkoeken zotte creaties en tekeningen kan maken. Dus om in het actuele thema van ’t fameuze coronavirus te blijven, maakten we bij huize Depret deze week corona pannenkoeken. Het principe is volledig hetzelfde als bij de valentijnspannenkoeken. Alleen kies je dit keer niet voor een romantisch roze hartje maar voor een groen of blauw virus.

Opnieuw is de grootste tip: zet je vuur bij het afbakken van je pannenkoeken niet te hoog én gebruik geen (of heel weinig) vetstof in de pan.

Dit heb je nodig voor 12 corona pannenkoeken:

(Start vanuit je gebruikelijke basisbeslag voor pannenkoeken. Onderstaand lijstje zijn de ingrediënten en afmetingen die ik doorgaans gebruikt, maar volg gerust je eigen klassieke pannenkoekenrecept hiervoor.)

 • 250 gram patisserie bloem
 • 500 ml melk
 • 40 gr gesmolten boter
 • 1 tl fijne kristalsuiker of vanillesuiker
 • 2 eitjes
 • een kleurstof naar keuze
pannenkoek beslag met kleurstof

Zo ga je te werk:

 1. Mix in de blender (of in een grote pot) de melk met de bloem.  
 2. Voeg de eitjes, boter en suiker toe en klop tot een mooi beslag
 3. Hou 1/5 van het beslag apart en meng hierbij je gekozen kleurstof. Dit beslag doe je in een spuitzak. Hiermee kan je de gewenste tekening maken. Knip het uiteinde van je spuitzak open, maar zorg ervoor dat je gaatje héél klein in. Je beslag is erg lopend, dus bij een te groot gaatje loopt alles er zo uit.
 4. Bak je pannenkoeken af op een laag vuur en heb je de luxe van een goede pannenkoekenpan, gebruik dan geen (of slechts een minimum aan vetstof).
 5. Maak met je spuitzak de tekening in je pan. Wanneer je tekening niet meer vloeibaar is, schep je er het ongekleurde beslag op. Bak je pannenkoek nu verder af zoals normaal.
 6. Smakelijk!

PS: deze corona pannenkoeken zijn uiteraard volkomen ongevaarlijk.

tekening maken in pannenkoek
corona pannenkoeken maken met kinderen
corona pannenkoeken maken met kinderen
virus corona pannenkoeken maken met kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.