Welke Center Parcs past het best bij jouw gezin?

Center Parcs natuur in kempervennen

’t Is zowaar een jaarlijkse traditie aan’t worden dat we, zo rond Jules’ verjaardag, een weekend naar Center Parcs trekken. Er even op uit met het gezin, waarbij de kinderen volledig centraal staan. Ondertussen zijn Huttenheugte, Vossemeren en Kempervennen de revue gepasseerd, en met dit vergelijkingsmateriaal wil ik jullie alvast op weg helpen. Elk park is gelegen in een prachtig natuurgebied en je wordt er op handen gedragen door het personeel. Dat, en veel andere dingen zijn vaste waarden wanneer je kiest voor een vakantie bij Center Parcs. Toch heeft ook elk park zijn eigen details en unieke troeven.

Waarvoor moet je in Center Parcs Vossemeren zijn?

Discovery Bay in Center Parcs Vossemeren

Vossemeren is altijd een ‘specialleke’ geweest binnen het Center Parcs verhaal. Vossemeren was namelijk het eerste park waar het suptropische karakter volledig uitgewerkt werd. De Market Dome en de Aqua Mundo werden voorzien van gigantische planten. Je waant je zowaar in het regenwoud! Een concept dat ondertussen doorgetrokken is naar alle 24 parken, maar in Vossemeren het levenslicht zag.

Voor mij is de Discovery Bay een leuke extra om voor Vossemeren te kiezen. Een indoor piratenbaai waar kinderen tussen de scheepswrakken in zand en water kunnen spelen. Er is ook een hoogteparcour voor de durvers onder ons.

Verder vind ik het aanbod qua watersporten een grote troef bij Vossemeren. Je hebt er een gigantisch meer waar verschillende sporten de ruimte krijgen om hun ding te doen. Denk maar aan waterfietsen of kano varen met ’t gezin, maar ook waterskiën en SUPpen voor wie van een uitdaging houdt. In vergelijking met de andere parken die ik bezocht, vond ik Vossemeren qua aanbod en ruimte voor watersporten een grote aanrader.


Lees hier onze uitgebreide review over Center Parcs Vossemeren


Wat maakt Center Parcs Huttenheugte zo uniek?

Centerparcs De Huttenheugte

’T is ondertussen drie jaar geleden dat we Huttenheugte bezochten, en ik heb prachtige herinneringen aan het park. We verbleven er tijdens de herfstperiode en ik herinner me nog goed het kleurspektakel van de bomen.

Center Parcs Huttenheugte is eigenlijke het ideale park tijdens de koudere maanden. Je hebt er de niet alleen de Action Factory, maar ook Plopsa indoor op wandelafstand. Terwijl we pannenkoeken bakten in onze cottage zagen we op ons terras een eekhoorn z’n wintervoorraad verzamelen, en ’t was zo mooi.

‘T was bovendien in Huttenheugte dat we voor ’t eerst kennismaakten met Nonna’s. Het Italiaanse restaurant dat je in elk park terugvindt, en heerlijke pizza’s serveert. Sindsdien is’t dus ook een jaarlijkse traditie om elke vakantie in Center Parcs af te sluiten bij Nonna’s. (Tip: kies de family pizza, 4 soorten op 1 grote plank dus voor elk wat wils!)

Pizza restaurant nonna's Center parcs

Lees hier onze uitgebreide review over Center Parcs De Huttenheugte


Wat valt er in Center Parcs Kempervennen te beleven?

Center Parcs Kempervennen kinderboerderij

Editie 2019 was Center Parcs Kempenvennen aan de beurt. Op een boogscheut van Center Parcs Vossemeren, maar aan de andere kant van de landsgrens, in Nederland. Naar mijn gevoel een iets kleiner park, en net daarom ook heel leuk. Alles is op redelijke wandelafstand van de centrale Market Dome, en je hebt er zelfs het indoor Montana SnowCenter voor alle ski- en snowboard-liefhebbers.

Vooral de mooie kinderboerderij viel me op bij Kempervennen. Een gezellige beestenboel met zicht op het water, met als kers op de taart: een heleboel pasgeboren biggetjes en geitjes om te knuffelen. Onze topattractie in de Aqua Mundo bij Center Parcs Kempervennen? De wildwaterbaan die de kinderen quasi zelfstandig konden af racen en letterlijk voor vele uren plezier heeft gezorgd.


Onze favoriet

Je ziet Center Parcs is veel meer dan enkel de Aqua Mundo. Je hebt er prachtige natuur en een variatie aan indoor of outdoor activiteiten. Als ik uit bovenstaand lijstje één favoriet moet kiezen, heeft Vossemeren mijn voorkeur. Vooral de Discovery Bay geeft hier de doorslag. De kinderen hebben er vorig jaar zo goed kunnen spelen. Al staat het gloednieuwe Nature Village in Parijs wel bovenaan ons to do lijstje. Voer voor volgend jaar, me dunkt!


Dit artikel kwam er in samenwerking met Center Parcs


7 Comments

  1. Haha wij gaan volgend jaar ook eind-de-lijk naar Villages natures. Aftellen! Erperheide vonden wij met 2 kleine kindjes super, als koppel genoten we van De Eemhof. In mijn eigen kindertijd heb ik alle parken uitgetest en hoop dat met mijn kindjes ook te doen 🙂

    • Die Nature Village is echt prachtig hé! Ik ben benieuwd hoe jullie het gaan ervaren. We hebben nog een heleboel parken te gaan als we ze allemaal willen testen, haha. Erperheide heb ik al goeds over gehoord is voor ons het meest dichtbij, dus die zal sowieso ook wel nog eens passeren!

  2. Wij zijn toevallig begin juni naar het Village Nature Paris geweest. Helaas geen fijne eerste indruk door problemen in het huisje (lees alles was smerig!), maar het park is écht heel erg leuk!

  3. Wat leuk om te weten. Zelf ben ik nog nooit naar Center-parc geweest. Het lijkt leuk om een keertje te gaan logeren/bezoeken

  4. Ik wil ook nog graag een keer een midweekje naar Centerparcs als gezin… Tot nu toe is het er nog niet van gekomen, maar het staat zeker op ons lijstje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.