Remi’s geboortekaartje en doopsuiker

donkergroen geboortekaartje en doopsuiker / geboortegeschenkjes reliefdruk goud

’T is ondertussen alweer twee weken geleden dat Remi zijn intrede maakte in ons gezin. Ons derde kindje, ons dessertje. Opnieuw ben ik verbaasd hoe snel zo’n babytje zijn plaats inneemt, alsof hij er al altijd geweest is. Akkoord, het is aanpassen, maar tegelijk zorgt het instinct ervoor dat het bijna moeiteloos vanzelf loopt. Daarenboven is Remi een erg rustige en contente baby, wat het allemaal wat gemakkelijker maakt. Met ons gat in de boter gevallen, jawel.

Op Instagram deelde ik onlangs een foto met ons geboortekaartje en bijhorende doopsuiker / geboortegeschenkjes. Meteen kreeg ik een heleboel vragen over waar, wat en hoe we te werk gingen bij de uitwerking hiervan.

Omdat het antwoord best uitgebreid is, leek het me ideaal om in een blogje te gieten. Kwestie dat er hier ook nog eens iets verschijnt, weetwel.

donkergroen geboortekaartje en doopsuiker / geboortegeschenkjes

Het geboortekaartje

Qua geboortekaartje wisten we snel welke richting we uit wouden. Minimalistisch, de naam centraal in goudfolie en reliëfdruk. We klopten aan bij BeeNice en lieten hen enkele ontwerpen uitwerken. Uiteindelijk kozen we voor een donkergroene achtergrond met textuur en de naam in een elegant gouden handwritten font. 

Vooral de keuze qua lettertype was geen easy one. Wat op scherm erg leuk en strak oogt, kan op proefdruk helemaal anders overkomen. Laat dus zeker verschillende ontwerpen uitwerken op proefdruk. 

donkergroen geboortekaartje en doopsuiker / geboortegeschenkjes reliefdruk goud
Cricut Joy doopsuikers / geboortegeschenkjes maken

De doopsuiker / geboortegeschenkjes

Zodra het geboortekaartje finaal was, kozen we passende geboortegeschenkjes. Omdat het nu eenmaal fijn is als de sfeer van het kaartje terugkomt in de doopsuiker. Voor de uitwerking van de geboortekaartjes klopten we aan bij een grafisch ontwerpster, terwijl we voor de geschenkjes liever zelf creatief aan de slag gingen.

Bij Smartphoto bestelden we verschillende doosjes, katoenen zakjes alsook gepersonaliseerde stickers en magneten. Voor ieder wat wils! De doosjes werden gevuld met een mix van donkergroene en gouden suikerbonen en voorzien van een stickertje. 

Op de katoenen zakjes besloten we ons uit te leven met de Cricut Joy om de naam erop te bevestigen, en hier was ik echt verbaast over het goede resultaat! De Cricut Joy is een klein toestelletje dat verschillende papiersoorten en materialen heel precies uitsnijdt. Zo kan je bijvoorbeeld stickers, strijkapplicaties of kaartjes maken. 

We kozen voor donkergroene flexfolie en lieten de naam (in het juiste lettertype weliswaar) uitsnijden om vervolgens dmv warmte (strijkijzer) te bevestigen op de katoenen zakjes. Volgens de regels van de kunst gebruik je hiervoor een speciale easypress van Cricut (ideale temperatuur/druk zorgt voor beter resultaat ofzo), al deed dat strijkijzer het ook heel goed, hoor. 

Et voila! 

donkergroen geboortekaartje en doopsuiker / geboortegeschenkjes reliefdruk goud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.