Een tweede verblijf aan de kust, zou het iets voor ons zijn?

tweede verblijf aan de kust - oostende

Jullie weten dat we regelmatig aan de zee te vinden zijn en dat we langs onze kustlijn een specifieke voorliefde hebben voor de koningin der badsteden: Oostende. In de zomer spenderen we uuuuren aan de cabine terwijl de kinderen hun strandbloemen verpatsen en zagen om met zo’n elektrische brommers over de dijk te scheuren. Oh, ik droom al weg van die lange zomerdagen.

lees ook: Onze tweede thuis: Oostende | lees ook: 5x bère dingen om te doen in Oostende

We hebben de luxe dat m’n mama op de Oostendse zeedijk een prachtig en ruim appartement met zeezicht heeft waar we onze vakanties en weekends regelmatig kunnen doorbrengen. Ontwaken, met een koffietje in de hand en zicht op de golven: I’ll never get used to it. Of nog beter: “kheb de zon zien zakken in zee” vanop ’t terras. Na een verfrissende douche en met een gekoeld glas witte wijn.

We dromen dan ook luidop van een tweede verblijf aan de kust. Al kijken we daarbij eerder richting de Zuid-Franse kustlijn ipv de Belgische. Een plek waar we helemaal tot rust kunnen komen.

tweede verblijf aan de kust met kinderen

Bij onze laatste Airbnb boekingen heb ik dan ook op enkele details gelet en praktische tips and tricks genoteerd die we kunnen meenemen in onze zoektocht naar, of de inrichting van een tweede verblijf. Dat gaan van handige keyboxes en betrouwbare conciërges tot heel praktische zaken zoals gemakkelijk te installeren doch mooie rolgordijnen zonder boren. (Al gaat mijn voorkeur toch nog steeds van die esthetic doch stofvangende zwarte alumunium jaloezieën.)

Om helemaal in de beach- en vakantiestemming te blijven zijn we qua inrichting dan weer helemaal fan van de bohemian Ibiza vibe. Denk aan natuurlijke materialen, houten accenten, rotan meubels en sisal tapijten. Ideaal om helemaal tot rust te komen.

Ge voelt het, er wordt gedroomd. Al vrees ik dat’t allemaal nog niet voor meteen zal zijn. Een tweede verblijf heeft namelijk als grote nadeel dat je veel verlof- en vakantiedagen die ene vaste plek doorbrengt. Dat terwijl we net nog zo veel van de wereld willen zien. Het is voor ons dus misschien nog iets te vroeg om ons al te settelen op één vaste vakantieplek. Al geloof ik absoluut dat die ene vaste vakantieplek ook een rust kan zijn, later. Later als ik groot ben.

Ile de ré met kinderen - strand, tweede verblijf aan de kust

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.