Van rommelkot naar Pinterestwaardig washok.

rommelige berging ombouwen tot functioneel washok

Tijdens de fameuze lockdowns in 2020 (weet ge ’t nog? Co-ro-na.) kwam er bij velen plots een zee van tijd vrij. Ne mens moest zich bezighouden, dus sloegen we met z’n allen massaal aan ’t klussen. Ook bij huize Depret werd er naar hartenlust gebricoleerd.

Eén van die langverwachte taakjes was de inrichting van onze berging. Een rommelkot waar ik quasi dagelijks met mijn wasmand onder de arm tussen skateboarden, hockeyzakken en rondslingerende schoenen moest navigeren om tot aan de wasmachine te geraken. Om het met de legendarische woorden van mijn oma zaliger te zeggen “een kat zou er haar jongskes kwijtspelen”, of iets in diejen trant. Dus toen we plots enkele vrije weekends op de planning hadden staan, besloten we die tijd nuttig te besteden en orde te scheppen in de chaos van de berging.

In no time verrees in onze bijkeuken een kastenwand die de volledige muur bedekte. Een kastenwand die niet enkel ruimte gaf aan onze uitgebreide collectie schoenen en jassen, maar ook sportgerief, schoonmaakspullen, knutselgerei en gereedschap konden we nu efficiënt opbergen. We kozen voor lange witte kasten op maat waardoor elke centimeter optimaal benut werd en het geheel clean en strak oogde. Georganiseerde en efficiënte washok + berging: check!

rommelige berging ombouwen tot functioneel washok

Aan de overzijde van de kastenwand kwam dan weer een handig lang werkblad met spoelbak. Onder het werkblad kwam een wasmachinekast waar de wasmachine en droogkast hun plekje kregen. De gootsteen (wat een grappig woord hé?) zorgt er op zijn beurt voor dat ik gemakkelijk het waterreservoir van de droger kan legen, of smerige buitenspeelkleren kan uitspoelen alvorens het in de wasmachine belandt. Het lange aanrecht biedt op zijn beurt dan weer de ruimte om was te plooien of sorteren.

Met drie kinderen in huis worden er hier wekelijks heel wat wasjes afgedraaid. En dan is een efficiënt en georganiseerde berging / washok geen overbodige luxe. Je kan gerust stellen dat zowel was- als droogtrommel overuren draaien en dat ik bijgevolg best wat uren doorbreng in de bijkeuken. Het rommelkot evolueerde naar een Pinterestwaardig waskot. Een plek uit ’t zicht waar vuile wasmanden zich ongegeneerd kunnen opstapelen en zo wat rust geven in ’t dagelijkse huishouden. En daar geniet ik vollenbak van. Is dit nu later?


Lees ook: De lenteschoonmaak. Nu we toch tijd hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.