Gezonde wafels met banaan (zonder suiker & boter!)

gezonde wafels voor kinderen zonder suiker en boter

Omdat je met wafels altijd scoort, besloten we dit weekend een heuse wafelenbak te houden. We kozen hierbij niet voor de klassieke Brusselse of Luikse wafel, wel voor een iets gezondere variant. Een variant zonder boter of suiker, maar mét banaan in het deeg! Ideaal als je op zoek bent naar een lekker en verantwoord tussendoortje. (Heb je geen wafelijzer, probeer dan eens de banaanpannenkoeken. Ook lekker en suuuper simpel!)

Ingrediënten voor 10 wafels met banaan

  • 3 (over)rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 9 eetlepels amadelmelk (gewone koe- of sojamelk lukt ook)
  • 9 eetlepels speltbloem (klassieke tarwebloem lukt ook)
  • 3 koffielepels bakpoeder
  • (Eventueel) chocoladestukjes

Werkwijze

  1. Verwarm alvast je wafelijzer voor
  2. Prak de bananen met een vork of mixer
  3. Doe de eieren in een apart potje en klop deze los alvorens het aan de bananen toe te voegen
  4. Voeg (amandel)melk, (spelt)bloem en bakpoeder toe aan het geheel
  5. Meng de ingrediënten tot je een egaal lopend deeg bekomt
  6. Als laatste voeg je de chocoladestukjes toe
  7. Vet het wafelijzer in en bak je wafels goudbruin
  8. Serveer warm, dan smaken ze het best! Smakelijk!

wafeldeeg met banaan en chocolade

gezonde wafel met banaan zonder suiker

gezonde wafels met banaan zonder suiker


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

17 Comments

  1. Wat een goed idee! Ik maak wel eens bananenpannenkoekjes maar dit is toch weer even anders ook omdat het een andere structuur/vorm heeft. Lekker!

  2. Beste,

    Ik moet glutenvrij eten kan deze smeltbloem vervangen worden door glutebvrije bloem?
    mvg
    D’Haeze Rita

  3. Zojuist de wafels gemaakt. Ze zijn erg lekker! Mijn kinderen snoepen er graag van en ik vind ze erg lekker met aardbeien. De hoeveelheden spelt meel, melk en bakpoeder vind ik een beetje vaag.

  4. Ik heb ze ook net gemaakt, ze zijn lekker maar ze worden bij mij niet zo stevig als op de foto jammer genoeg! Maar ondanks dat ze slap waren is het toch een lekker en gezonder ontbijtje voor in het weekend 🙂

  5. Ik heb ze vaker gemaakt nu zonder de chocolade stukjes.
    Uiteindelijk heb ik stevige luchtige wafels gekregen door het eiwit apart te kloppen en als laatste eronder te scheppen. Ik gebruik ook een heel zakje bakpoeder en wat koekkruiden voor de smaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.