Wat valt er te beleven in de Kerstvakantie 2019?

Wat valt er te beleven in de Kerstvakantie 2019?

U zat er ongetwijfeld op te wachten: een overzichtje van leuke activiteiten tijdens de kerstvakantie 2019. Om te vermijden dat uw lieftallige bloedjes het kot op stelten zetten, en u bijgevolg richting zenuwinzinking duwen, presenteer ik u de leukste to do’s met kleuters en peuters.

1. Winterefteling

winterefteling in kerstvakantie 2019, holle bolle gijsVorig jaar gingen we in december met het gezin naar de Efteling. Meer bepaald: winterefteling! De attracties en parkfiguren worden in een winters jasje gestoken. Je kan er schaatsen, opwarmen aan het vreugdevuur en een danske placeren met het gospelkoor. Doorheen het park vind je gezellige blokhutjes waar ze warme chocomelk, gluhwein en rookworst serveren. Dikke vette aanrader. Een uitgebreider verslag van ons bezoek vorig jaar lees je hier.


2. Kerstkoekjes

suikerkoekjes bakken voor kerstmisDe kerstvakantie vormt de ideale gelegenheid om met de kinderen de keuken in te duiken. Suikerkoekjes of zandkoekjes zijn heel simpel en de ingrediënten heb je waarschijnlijk standaard in huis. Een homemade warme chocomelk erbij en ’t is compleet! Na het bakken kunnen de kinderen hun zelfgemaakte koekjes uitdelen bij op het volgende familiefeest. Win-win!


3. Sneeuw opzoeken in Spa

activiteit kerstvakantie skipiste spa met kinderenOmdat sneeuw in Vlaanderen nog amper voorkomt, is’t al eens de moeite om hoger gelegen gebied op te zoeken. In Spa, op amper 2u rijden van Gent, heb je een erg leuke en kindvriendelijke sneeuwpiste. Je kan er (naast skiën) de berg afdalen met de slee, of een heus sneeuwballengevecht houden. Onze fotoverslagje van 2 jaar geleden vind je hier. (Tip: Check voor je de wagen induikt wel eens online of er al sneeuw ligt. ‘T zou zonde zijn van rit.)


4. Gezelschapsspellekesgezelschapsspel voor kleuters vanaf 3 jaar

Geef toe, de kerstperiode is onlosmakend verbonden met gezelschapsspelletjes. Terwijl die zelfgemaakte koekjes in de oven zitten, bijvoorbeeld? Het is niet alleen gezellig, maar ook erg leerrijk voor kinderen. Goed voor hun inzicht, maar ook een mooie manier om te leren omgaan met winnen en verliezen. Hier zijn Bijtje Prik, Vos Laat Los en de denkspelletjes van Smartgames topfavoriet.


5. Cinema

De kerstvakantie is ideaal om een filmpje mee te pikken. Creëer zelf een cinemanamiddag in de woonkamer, of ga voor the real deal. Terwijl je kinderen van de film genieten, sluit je zelf subtiel de ogen. Even bijslapen, #partenlife weetwel.

Momenteel in de cinema: Asterix en het geheim van de toverdrank. Lekker nostalgisch voor de ouders. Lachen, gieren en brullen voor de kiddos. I like!


6. Fotoboeken samenstellenkerstvakantie fotoboeken maken

 ’T is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden: een fotoboek bij Kerstmis. Elk jaar rond de jaarwisseling verzamel ik de mooiste beelden van de afgelopen 12 maanden. Een jobke waar tijd in kruipt, maar het resultaat (en het genot de jaren nadien) is het volledig waard. Een stapel herinneringen voor later.


Q. Wat staat er bij jullie op de planning in de kerstvakantie?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.