Onder ’t motto a clean house, a clean mind.

Heb ik je al verteld hoe graag ik thuis vertoef? Sinds een u welgekend virus het land lam legde en we met z’n allen noodgedwongen in ons kot bleven, ben ik het aspect tijd en rust meer gaan waarderen. Het hamsterwiel waar ik aan 100 per uur in rond croste, bleef maar draaien. Pas door de ratrace volledig stil te leggen, kwam het besef aan welke snelheid we in’t leven stonden. Een stevig tempo dat ongevraagd ook de andere gezinsleden werd opgelegd. En da’s niet oké.

We kunnen voorzichtig stellen dat de pandemie intussen achter ons ligt. Passé compose. Tot het einde van de zomer, althans. Ha-ha. Maargoed, sinds die fameuze lockdown(s) en daaropvolgende quarantaines ben ik zo’n vrij weekend meer dan ooit gaan waarderen. Is’t gepermitteerd, als fulltime werkende moeder van drie?

Lenteschoonmaak, kom maar op!

Ah, steek het gerust op de leeftijd (tram 3, hallo) maar ik hou ervan tijdens die zeldzame vrije momenten het huis op te ruimen of enkele huishoudelijke taken af te vinken. Daar straf je me absoluut niet mee. Een proper huis brengt me tot rust, en zo vreemd is dat niet. Ik heb het immense geluk dat onze huishoudhulp het meeste werk uit handen neemt, waardoor ik me  tijdens de weekends kan focussen op details. Dan kuis ik enkele keukenkasten uit, koppel eenzame kousen terug aan hun partner, schrob de keuken- en badkamervloer eens grondig met detergent of stof als een ware Carmen Waterslaeghers de houten jaloezieën af.

Da’s trouwens best een aanwinst, die lamellen raamdecoratie. Naast ’t feit dat het nuttig is om in desbetreffende kamer met lichtinval te spelen, creëer je het idee dat je ramen groter zijn en geven ze je interieur instant een modern strakke look. Enorm over getwijfeld, maar het is -naar mijn bescheiden mening- de investering en het extra afstofwerk volledig waard. I like.

Onder ’t gekende motto a clean house = a clean mind, probeer ik dus elk weekend iets van mijn lijstje af te vinken. Voorlopig slaag ik daar best goed in. In tegenstelling tot velen geeft een voor- of namiddag rommelen in huis me tonnen nieuwe energie. Wat er dit weekend op mijn lenteschoonlijstje staat, vraagt u? De tuin! En daar komt uiteraard het groot geschut zoals een hogedrukreiniger en verticuteermachine bij kijken. Ze beloven heerlijk zomerweer, dus ik heb er nu al zin in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.