Onze ervaring met kinderwekker en slaaptrainer Sam!

ervaring slaaptrainer Sam, review als kinderwekker

’T was één van de topics waar de nadruk op lag tijdens onze pre-teaching periode: kloklezen. Het stond op Jules’s agenda, maar Alixe volgde uiteraard geïnteresseerd mee. Sinds de kinderen dat kloklezen machtig zijn, hebben ze graag controle over de tijd. Overdag vertaalt zich dat in een vijfjarige dochter die naar de klok wijst en aangeeft dat 12u30 echt wel tijd om aan de lunch te beginnen. Je ziet meteen waar het kind haar prioriteiten liggen.

Jules daarentegen lijkt zich vooral tijdens inslapen en opstaan op het uur te focussen. Wanneer we hem onderstoppen en een nachtzoen geven, vraagt hij steevast hoe laat het is. Om ons vervolgens een halfuur later opnieuw naar boven roept met dezelfde vraag. ’S morgens hoor je hem dan opstaan, naar de keuken hollen (die nota bene twee verdiepen lager ligt) om te checken of het al 7u is. Vervolgens loopt hij terug naar boven om -ieder de het wil horen- het actuele tijdstip mee te delen.

Hij weet nochtans heel goed dat er een wekkerradio op mijn nachtkastje staat. Eentje waar hij enorm jaloers op is.  Wakker worden en het uur kunnen checken, het lijkt hem een zaligheid. Dat zo’n wekker je ook op een vooraf ingesteld tijdstip kan wekken, nog zaliger.

Kortom, het kereltje gaf al even aan dat hij klaar was voor een wekker of klok op zijn kamer. Ook ik zag er steeds meer de voordelen van in. We gingen samen op zoek naar een mooie en kindvriendelijke wekker voor de kinderkamer en kwamen uit bij slaaptrainer Sam. Ondertussen gebruiken de kinderen hun wekker al even en ik besloot onze ervaringen in een korte review te gieten!

ervaring schaap slaaptrainer Sam, review als kinderwekker

Wie/wat is slaaptrainer Sam?

Slaaptrainer Sam is een alarmklokje in de vorm van een schaap. De klok vertelt je in eerste instantie het uur, maar het laat kinderen aan de hand van kleuren ook zien of het al tijd is om op te staan. Wanneer je klok aantikt, licht het scherm op. Je kan hierbij zelf instellen op welke tijdstippen je rood, oranje of groen krijgt. Dit kan ’s nachts, maar bijvoorbeeld ook tijdens een dutje of rustmoment overdag.

Hadden je kinderen (5 en 6 jaar) nog nood aan een slaaptrainer?

Nee, Jules en Alixe hadden geen nood aan een slaaptrainer. Ze hebben ondertussen een goed slaapritme gevonden. Ik was in eerste instantie dus op zoek naar een leuke kinderwekker die hen toeliet het tijdstip af te lezen. Dat het scherm oplicht in een bepaalde kleur en dat het schaap de ogen sluit tijdens de nacht, is natuurlijk alleen maar een extra voordeel. Niemand vind het aangenaam om midden in de nacht op te staan om aan je kleuter uit te leggen dat het 5u in de ochtend is, dat de hele wereld nog slaapt en dat Bumba nog niet begonnen is.

Het bewijst dat je Slaaptrainer Sam voor verschillende leeftijden kan gebruiken. Terwijl een peuter vooral boodschap heeft aan kleurindicatie, zal een ouder kind ook effectief het tijdstip gaan aflezen. Dat tijdstip wordt bovendien zowel digitaal als analoog afgebeeld! Met andere woorden: de kinderwekker groeit mee met het kind.

Nog voordelen bij een ouder kind?

Het is op schooldagen ook erg gemakkelijk dat de kinderen hun eigen wekker kunnen zetten. Eén van de wek-melodietjes die je kan kiezen is een blatend schaap. Hilarisch, toch? Maar ook bij het inslapen helpt Sam. De kinderen slapen samen op de kamer, en gaan naar bed rond 19u30.  Ik vind het maar logisch dat zij na het instoppen nog een ’t één en ’t ander aan elkaar te vertellen hebben. Napraten, hun dag verwerken, bespreken wat ze morgen gaan doen, … . De slaaptrainer is ingesteld dat om 20u het lampje rood wordt en dat Slaaptrainer Sam z’n ogen sluit. Dit is voor hen het signaal dat het effectief slaaptijd is.

Heb je nog vragen over de slaaptrainer Sam, en zijn mogelijkheden? Laat gerust een reactie na, of stuur me een mailtje! Ik help je graag!

ervaring slaaptrainer Sam, review als kinderwekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.