Recept: Parelcouscous met zoete aardappel en feta

recept parelcouscous met zoete aardappel en feta

Van tijd tot tijd wordt dit platform gebruikt om een kindvriendelijk recept te delen. Gaande van zelfgemaakte ovenbroodjes of banaanwafels zonder boter en suiker, maar evengoed een gevulde puntpaprika’s met rijst. ’T is als ouder namelijk niet altijd even gemakkelijk om elke dag een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te toveren. Een maaltijd die je kinderen dan nog te vaak zonder blozen opzij duwen onder de noemer “lust ik niet”. ’T is dus met veel plezier dat ik de voltreffers in ons gezin deel, in de hoop jullie hiermee te inspireren.

Vorige week gingen we aan de slag met parelcouscous, gegrilde groenten en feta: heerlijk, en super simpel! Parelcouscous is qua smaak en textuur niet te vergelijken met klassieke couscous. De kleine tarwebolletjes neigen qua textuur meer naar pasta. Toen ik parelcouscous zes jaar geleden voor ’t eerst gebruikte in mijn koksopleiding was ik meteen verkocht! Helaas kon je het product toen nog niet makkelijk in de supermarkt vinden. Ik maakte dan ook een vreugdedansje toen ik zag dat Soubry met een eigen variant op de markt kwam.

parelcouscous recept met feta en zoete aardappel

Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 250 gram parelcouscous
  • 1 zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 100 gram feta
  • Een hand vol pompoenpitten
  • Een trosje kerstomaten
  • Olijfolie
  • Vloeibare honing
  • Peper en zout
  • Provençaalse kruiden

Zo ga je te werk:

Bereidingstijd: 35 minuten

  1. Verwarm de oven op 185°C
  2. Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 3×3
  3. Was de courgette en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 3×3
  4. Doe je gesneden groentjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper, zout, een hand vol pompoenpitten, Provençaalse kruiden en een scheutje honing
  5. Schuif de groentjes voor 30 min in de voorverwarmde oven, roer regelmatig om.
  6. Doe in een andere schaal de kerstomaten, besprenkel met olijfolie en kruiden. Deze hoef je enkel de laatste 10 min mee in de oven te plaatsen. Wanneer het velletje van de tomaat barst, is deze klaar.
  7. Breng ondertussen een grote pot water aan de kook
  8. Kook de parelcouscous al dente volgens de instructies op de verpakking
  9. Verbrokkel de feta en meng deze met de warme parelcouscous
  10. Serveer met de groentjes
  11. Smakelijk!

Mijn excuses voor de crappy kwaliteit van foto’s, ’t moest nogal snel gaan. ‘T de smaak die telt, en die zal niet teleurstellen!


recept parelcouscous met zoete aardappel en feta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.