Recept: Tagliatelle met spinazie, ricotta & zalm

Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is je peuter goed te laten eten. Het is best frustrerend wanneer je je best doet om een verse, gezonde én bovendien lekkere maaltijd te prepareren, die mijnheer de peuter dan gewoon nee-schuddend opzij duwt. Hij eet nog liever een hele dag niks dan te proeven van mijn kookkunsten.


Gelukkig zijn er een aantal gerechten die steevast in de smaak vallen. Zo ook de tagliatelle met spinazie, ricotta en zalm is een echte hit. Een gerecht waarbij hij letterlijk z’n bord tot de laatste sausdruppel uitlekt. Je hoeft niet alles vers aan te kopen, diepvries is een perfect alternatief in dit gerecht. Dit maakt dat ik de ingrediënten nu standaard in huis hebt, en dit gerecht tijdens de week gemakkelijk en snel op bord tover.

Hieronder het recept dat ik voor dit gerechtje volg:

Ingrediënten

  • Diepvries zalmmootjes
  • Diepvries spinazie (verse spinazie kan uiteraard ook)
  • Ricotta
  • Olijfolie
  • Look
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Zalm

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Leg de diepvries zalmmootjes diepgevroren op een rooster
  • Plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven
  • Bestrijk de zalm met een vinaigrette van olijfolie, geplette look, peper en zout
  • Plaats de zalm opnieuw 15 minuten in de oven

Pasta

  • Breng een grote pot water aan de kook
  • Kook de tagliatelle gaar
  • Ontdooi de spinazie
  • Warm de ricotta kort op (tot deze een lopende structuur krijgt)
  • Meng de tagliatelle, spinazie en ricotta
  • Serveer met de zalm

images

Smakelijk !


Dit vinden Jules & Alixe ook lekker:


2 Comments

  1. beter met roomsaus dan met ricotta. Ricotta maakte het droog en was zelfs onsmakelijk. Zalm was ook erg droog door lange tijd in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.