Verstopte groenten, halleluja.
Via Facebook krijg ik regelmatig vragen van collega mama’s. Vaak gaan die gesprekken over voeding. Want elke moeder vindt het belangrijk dat haar zoon / dochter gezond en gevarieerd eet. Groenten en fruit zijn dan ook een rode draad door het voedingspatroon van je kind.
Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om je peuter goed te laten eten. Het is best frustrerend wanneer je je best doet om een verse, gezonde én bovendien lekkere maaltijd te prepareren, die de kinderen dan gewoon nee-schuddend opzij duwen. Ze eten nog liever een hele dag niks dan te proeven van mijn kookkunsten.
Pannenkoek van courgette en spinazie
Ondertussen ben ik drie jaar moeder en ik ken de truken van de foor. Hier bieden we dagelijks verse groenten aan, maar slechts weinig is dit in zijn pure vorm. Veelal verwerken (lees: verstoppen) we de groenten in een bereiding die vlotter binnen gaat.
Vandaag verstopte ik de groenten in een pannenkoek. Jawel, een hartige pannenkoek van courgette en spinazie! Ik startte met basic courgette pannenkoekjes, maar vond de smaak nogal flets. Bijgevolg voegde ik een portie verse spinazie toe aan het beslag, waarna het purfect was.
Je kan de pannenkoekjes meteen warm serveren, achteraf opwarmen in de microgolf, of gewoon koud als snack meegeven in de lunchbox. Nomnomnom
Men neme:
- 1 courgette
- 1 teentje look
- 100 gr verse spinazie (diepvries kan ook)
- 2 eieren
- 4 eetlepels bloem
- peper, zout
Bereidingswijze:
- Rasp de courgette
- Wring met behulp van een handdoek het vocht uit de courgette
- Blancheer de spinazie kort in een klein bodempje water onder deksel. Wacht enkele minuutjes en je zal zien dat de spinazie geslonken is tot onder het waterniveau.
- Nijp vervolgens het overtollige water uit de spinazie (dit kan je ook met een handdoek, of met je handen).
- Voeg de spinazie toe bij de courgette
- Pers de look en voeg deze toe bij de groenten
- Klop de eieren los en meng dit met de bloem
- Voeg het eierenmengsel toe bij de groenten en kruid met peper en zout.
- Kies een (pannen)koekenpan met goede antiaanbaklaag en verhit deze. (Bij een goede antiaanbaklaag is het niet persé nodig vetstof te gebruiken.)
- Bak één voor één de kleine groentepannenkoekjes (+/- 5cm diameter)
- Eat them while they’re hot, of laat ze afkoelen en neem/geef ze mee als snack voor de kinderen.
Dit vinden Jules en Alixe ook lekker:
- My Kids’ Favorite Food – Tagliatelle met spinazie, ricotta en zalm
- My Kids’ Favorite Food – Banaanpannenkoek
- My Kids’ Favorite Food – Tortellini met verse spinazie en mascarpone
- My Kids’ Favorite Food – Wentelteefjes met vers fruit
- My Kids’ Favorite Food – Pizza met ricotta en spinazie
- My Kids’ Favorite Food – Appeltaart
- My Kids’ Favorite Food – Appelmoes
- My Kids’ Favorite Food – Hartige Groentenmuffins
- My Kids’ Favorite Food – Gebakken appel met verse kaas
- My kids’ Favorite Food – Yoghurtcake met aalbessen
[wdi_feed id=”2″]
Handig om groenten zo te verdoezelen! Ga ik ook eens maken 😉
Wat leuk! Ik ben zelf zot van courgette, mijn kinderen eten weinig van groenten, zelfs niet verstopt maar deze ga ik zeker proberen al is het maar voor mezelf 😉
En euh, wat een leuke blog! Ik ga hier nog wel een tijdje rondhangen vrees ik.
Goede tip dit! Ik ben gek op courgette dus vind het zelf ook wel lekker haha.
Wauw, dit was een Schot in de roos hier thuis. Mijn zoontje heeft er ontzettend van gesmuld en wij ook!
Super fijn om te horen dat het jullie gesmaakt heeft 🙂
Made some pancakes with carrots yesterday, will have to try this recipe. Thanks for sharing